torsdag 30 november 2017

Julhängen av kakformar


I år har det blivit julgranshängen av gamla mazarinformar som jag köpt på loppis och tänkt att jag skulle ha till metallslöjd, alltså att klippa i och göra typ blommor av, men det blev aldrig av så nu använder jag dem till annat istället. 


Så här gick det till: Jag började med att spraymåla formarna - vitt på insidan och rött på utsidan. Sedan på med decoyupagelack, bokmärke och mer lack. Jo, först gjorde jag hål med hjälp av pryl och hammare. Sedan var de i pricnip klara, men jag öste på med lite glitter också.


Här ligger några änglar i Kungsbackafjorden och väntar på att glittret ska torka.


En del fick mer färg på insidan av baksidans röda spraydusch än andra, men jag gillade effekten som uppkom.

Andra fick mindre av det och de blev också fina.


Till sist var det bara att knyta ett fint snöre genom hålet och så var de klara. Här blev det masstillverkning vill jag lova. Ett enkelt och roligt pyssel. 11 kommentarer:

 1. Men jisses så fina dom blev. Vilket bra tips. Trevlig helg. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Bra beskrivning! Får förnimmelser av snäckor i det veckade när jag ser dina fina julhängen. Riktigt tjusiga!! Tror jag har lite bokmärken i gömmorna. Kanske dags att leta fram dem :)

  SvaraRadera
 3. Such a sweet way to use molds. I really like the way they came out.
  Amalia
  xo

  SvaraRadera
 4. Så fina de är! Jag har en hel burk såna där efter farmor, men aldrig kommit mig för att pyssla något av dem. Gillar idén att spraymåla dem och använda, kanske får bli till nästa jul...

  :-)

  SvaraRadera
 5. Så fina! En idé jag ska lägga på minnet. Tycker kakformar är så fina men har inte kommit på så mycket att göra av dem =)

  nouw.com/lonelyfield

  SvaraRadera
 6. Så söta <3 Roligt att se att du fortfarande bloggar. Din blogg har funnits lika länge som min Susannesblogg. Jag har nu hittat tillbaka till den privata bloggen som har varit tyst länge.

  SvaraRadera
 7. Hej Saknar dig här på bloggen. Hur har du det? Hoppas att allt är väl med dig och de dina.

  SvaraRadera
 8. Tänker på dig och din uppfinningsrikedom såhär när julen nalkas! Hoppas att du har det fint i livet och hinner med att ge utlopp för alla dina idéer och dina händers förmåga. Stor kram!

  SvaraRadera
 9. Nice article as well as whole site.Thanks for sharing.

  SvaraRadera
 10. Great Article. It's very useful

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!