tisdag 20 december 2011

Sista handen vid julpysslet


Årets julpyssel avslutas med en gammal trotjänare - nejlikeapelsinen. Min erfarenhet är att man ska göra dessa så nära julafton som möjligt eftersom de möglar förrädiskt snabbt.


 Med det var det färdigpysslat för i år.

7 kommentarer:

 1. Jag gjorde två för ett par veckor sedan. Den ena skrumpnade jättesnabbt, medan den andra fortfarande är hyfsat ok, även om den torkat ihop lite. Har för mig att jag hört/läst nånstans att kryddnejlikorna ska ha nån slags konserverande verkan, men det tycks ju inte stämma. Undrar om jag bara inbillat mig det? :)

  SvaraRadera
 2. Åh, vad bra att du påminde mej! Måste också göra detta enkla men såå fina pysslet!

  Ha en fortsatt bra dag!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Jag håller med om att hållbarheten på det här pysslet är lite mindre än man kunde önska, men det är så fint och luktar så gott så jag vill inte vara utan!
  Gjorde en första omgång redan till första advent och de slängdes för ett bra tag sedan. Kanske dags att göra en ny omgång nu...
  Fina med hjärtan på!

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Min dotter gjorde ett par sådana apelsiner nyss. Ser fina ut. Själv gjorde jag en för någon vecka sedan som jag nu fick lov att kasta. Så som du skriver bör de göras så nära julafton som det bara går. Trevlig jul!

  /Jenny

  SvaraRadera
 5. Jag vill också säga att jag är färdigpysslad men jag kommer hela tiden på fler saker jag vill göra. Får bli en pysseljul helt enkelt :)

  //Johanna

  SvaraRadera
 6. Då förstår jag att det doftar ljuvligt nu där hemma.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 7. Apelsiner med nejlikor är ju så underbart, såna dofter, och ja, gäller bara att plocka ner dem innan de börjar mögla och lukta ammoniak... Så mycket annat kul julpyssel du gjort också, julklocka av petflaska var ju en helt lysande idé och pepparkaksbyn var kanonfin. Och så bläddrade jag bakåt till äldre inlägg och såg... pärlplattedraperiet! Helt makalöst, det måste du ju vinna pris för nånstans! Och lapptäcket, sytt för hand? Oj, oj, du är inte bara ett geni, du är ju helt galen :) Jag är imponerad. Jag har samlat energi och mod i flera år att ge mig på ett lapptäcke, eller överkast, men inget har hänt och en sak är klar, inte ett stygn ska sys för hand, och såna där små tygbitar som du använt, det kan väl inte vara tillåtet? ;)

  Kul att nån kikar på mina gamla inlägg om pärmar :) och kul att det kan inspirera. Jag är faktiskt själv sugen på att fixa ett par pärmar till, och nån bok, kanske kan bli av i mellandagarna när julpysselmaterialet stoppas undan. Lite tricksigt kan det ju bli i ryggen, jag vet inte om du såg det här inlägget där jag har en liten beskrivning av hur jag gör, se texten ovanför bilden av ryggens insida. Men om pärmen har en fin rygg så kan man ju också nöja sig med att bara dekorera fram och baksidan av pärmen :) Önskar dig en supertrevlig jul!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!