.

måndag 9 april 2012

Matta på rockringGammalt blir nytt. Gamla kläder och andra textilier kan användas till mycket. Här ska det bli en variant på trasmattan. Eftersom jag inte har någon vävstol använde jag en rockring som ram. På den spände jag upp en varp och sedan var det bara att linda trasorna runt, runt. I slutet klipper man loss mattan, knyter ihop trådarna och fäster dem inne i väven.Jag insåg redan innan jag började att det skulle bli en väldigt liten matta men jag tänkte att jag kunde väva flera stycken i olika storlekar och sy ihop dem till en större matta, bestående av flera cirklar.


Nu har jag inte hunnit så långt, utan än så länge är det bara en cirkel, men nästa vinter kommer det fler mörka innesittarkvällar. Detta är ett perfekt "framför TV:n projekt" där man inte behöver tänka mycket. Detta är ett projekt som har legat i träda ett bra tag men när jag väl började gick det i ett huj. Tog ett par kvällar så var det klart. Ibland förstår man inte varför man inte gjort det innan. Detta är mitt inlägg till Klockarbarns återbruksutmaning. Och det slår mig att jag faktiskt på samma gång pysslat klart en sak till Beas pyssla klart utmaning

16 kommentarer:

 1. Vilken rolig idé. Rosa rund matta , den skulle passa bra här hos mig.. Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Det där med att väva i stället för att virka blev jag sugen på! Och att sätta ihop flera mattor har jag tänkt, men inte kommit längre än så. Hmmm, nu ser jag nästan fram emot vintern! ;-)

  SvaraRadera
 3. Så himla smart, och fint! En riktig bakelse till matta :-)

  SvaraRadera
 4. åh, så fin matta! Måste hålla ögonen öppna efter en rockring - har ingen aning vart min gamla tog vägen.

  SvaraRadera
 5. Så smart, kul att göra sin egen matta ju :)
  Hoppas påsken har varit bra!

  SvaraRadera
 6. Vilket innovativt vävstolsalternativ!! Läckert resultat dessutom!! Kan tänka mig att det bränns kalorier, även när man väver på en rockring :)

  SvaraRadera
 7. Vilket innovativt vävstolsalternativ! Med ett härligt restultat desstuom!! Kan tänka mig att det kostar lite kalorier att använda rockringen även på detta vis :)

  SvaraRadera
 8. Tror jag måste vänta till vintern innan dottern låter mig låna rockringen. Skulle annars bli en lagom liten matta till mitt badrum.

  SvaraRadera
 9. Smart med rockringen! Det blir nog superfint med flera sådana fina mattor ihopsydda :)

  SvaraRadera
 10. Så fiffigt! Och fint blev det också. Hur mycket trasor går det åt till en sådan matta? Räcker ett lakan?
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar den. Det gick drygt ett påslakan ungefär. Lite svårt att säga eftersom jag rivit flera påslakan när jag ändå var igång. Mattan är en blandning av flera.

   Radera
 11. Åh vilken fantastisk idé, den snor jag på en gång! Har länge varit sugen på att börja väva men en vävstol är ju inget man har hemma och inte något man bara kan köpa och placera i vardagsrummet direkt... så det här är ju perfekt!

  Gillar verkligen din blogg och har länkat dill den från min blogg :)

  SvaraRadera
 12. Vilken fin! Hade tänkt virka en, men rockringsvävning blev ju mycket roligare.

  SvaraRadera
 13. Det här var en fin idé för den som inte vill/kan virka.

  SvaraRadera
 14. Hej
  underbar matta Hat provat men får riva upp hela tiden Kan du förklara närmare hur man gör
  Katarina

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!