tisdag 14 augusti 2012

Flygfärdiga


När det gäller pyssel är charmen för mig att se om jag kan göra det. Förväntan - blir det som jag tänkt mig, funkar det, ser det bra ut, går det över huvudtaget att göra? När jag väl vet det tappar jag intresset. Jag är t ex inte så förtjust i att sticka vantar eftersom den största tjusningen är att se hur det blir på den första vanten. Att sedan fortsätta med den andra är mindre roligt. Pyssel ska vara spontant och lustinspirerat. Inte krävande och tvingande.

Jag har fått förfrågan om att sy upp några fåglar och eftersom jag redan har sytt sådana och vet hur det blir har jag tappat intresset för dem och har dragit på dem i en evighet. Lockade mig själv med att det var spännande att se hur färgkombinationerna skulle bli. Då infann sig motivationen. Här sitter de nu, flygfärdiga, så när som på stjärtsömmen, och samlar kraft inför sin första flygtur. Det är mitt inlägg till Husmorsskolans symöte. Surfa in och titta på vad alla andra sysslar med.Vad har hänt mina egna då? Jo, de sitter uppflugna på en hasselgren efter inspiration från bland annat här.  


7 kommentarer:

 1. Makalöst fina fåglar du gör och jag är helt enig med dina tankar om pyssel. Spontant och lustinspirerat var rätt ord!

  SvaraRadera
 2. Härliga fåglar. Håller med om att det ska vara roligt att pyssla. Jag har väldigt svårt för beställningar.

  SvaraRadera
 3. Läckra färgkombinationer! =)

  SvaraRadera
 4. Haha jag har liknande fåglar sittandes ovanför mig när jag bloggar. Jag är inte så duktig på att sy så min vän fick sy dem till mig. Trevligt med fint sällskap vid datorn. Fina färger :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Känner igen mig i det du beskriver om lustfyllt. Skapar processen är stimulerade.-)

  SvaraRadera
 6. Jättesöta! Själv är jag rätt dålig på att pyssla. Har inget tålamod alls :)

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig blogg du har! Full med inspiration och glädje! :) Hittade dina personliga iphoneskal...ska också pyssla ihop några så man kan byta efter humör!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!