fredag 5 april 2013

BanoffeepajIdag blev det banoffeepaj. Mastig, mäktig, sliskig. Enkel att göra men imponerande i smaken. Koka en burk kondenserad mjölk oöppnad i två timmar - ja, man kan göra det utan att den exlpoderar. Se bara till att burken är täckt med vatten hela tiden. Voila så har du en tjock, söt kolasås. Man kan förstås tömma en tub kolasås för glass istället om man vill göra det enkelt för sig.

Grunda pajen med en botten av digestive och smör, fortsätt med ett rejält lager skivade bananer, vräk på kolasåsen, täck med grädde och pudra kakao på. Pajen gör sig bäst om den fått stå en dag. Bra tips vid middagar då den bara är att plocka fram.

2 kommentarer:

  1. Åh, vad sugen jag blir nu! Banoffee pie är så fruktansvärt gott! Jag såg förresten för ett tag sedan att det förutom kondenserad mjölk finns karamelliserad mjölk att köpa, så att man inte behöver koka mjölken själv.

    SvaraRadera
  2. Har velat testa en riktig variant (inte min fuskvariant med bara bananer ehrm) av denna paj ända sedan jag såg Love Actually för en herrans massa år sedan =). Verkar vara en riktigt smarrig paj.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!