tisdag 2 juli 2013

Överlevnadsarmband
Min dotter kom hem och lärde mig att göra överlevnadsarmband. Verkligen roligt när det är pay-back time så att hon kan få lära mig något pyssel. Ser fram emot fler lektioner. Igår gick jag in på snajsigaste guldsmedsbutiken och där sålde de överlevnadsarmband! Jag som redan var nöjd innan blev nu sjukt nöjd med mitt armband. Gick hem och gjorde i rasande fart fler. Det är enormt beroendeframkallande.

Vi beställde både snören och spännen från Paracordshop. Till ett barnarmband går det 2,5 m och man kan med fördel köpa de färdigklippta bitar på 5 meter som finns. Till en vuxen går det snudd på 3 meter så då är det bättre att köpa per meter. Det gröna armbandet lyser i mörkret, en extra finess som snabbt provades och fanns fungera utmärkt.


Innan man ger sig i kast med det roliga får man tillverka en platta  som man gör armbanden på. Jag tog en brädbit (ca 10x25 cm), lade tre lager vadd på och sköt fast ett tyg med häftpistol.


Jag gjorde makramé när jag var barn men har sedemera glömt det och fotade därför hela arbetsgången för att jag skulle ha som minneskort till mig själv vid senare tillfälle. Ingen idé lura sig själv. Även denna gång faller nog kunskapen ner i glömskans djup om man inte underhåller den. Insåg dock rätt snart att det enklaste kommer vara att se på Youtube för att återuppväcka den slumrande kunskapen, här till exempel.


Detta får vara mitt bidrag till Husmorsskolans symöte.


7 kommentarer:

 1. åhh va fina.. när ja va liten gjordes det vänskapsband för hela slanten =)

  SvaraRadera
 2. Jättefina!! En fråga bara.. varför heter de just överlevnadsarmband??

  SvaraRadera
 3. Sådana fick våra slöjdklubbsbarn göra för ett tag sedan. Vilka fina snören ni fått tag i!
  Lopplisa, det är väl för att man ska ha det på sig när man är ute på äventyr. Om man behöver snöre kan man knyta upp armbandet, så har man några meter stark nylonlina till hands!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, det förklarar ju saken. Har faktiskt själv undrat över detta mysterium som nu fick sin lösning.

   Radera
  2. Aha!! Då fattar jag! :) Tack!

   Radera
 4. Snyggt! Tack för att du delar med dig, ska testas!!

  SvaraRadera
 5. Kul att se dem. Hemma i Boden var de någon som gjorde sådan och ställde ut. Fantastiskt bra sätt att få med dig mycket lina på och snyggt desutom.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!