tisdag 8 april 2014

Linnebroderi


Linnebroderi är inget som jag normalt sett ägnar mig åt. Brodera på bomull är mycket enklare eftersom trådarna i tyget är jämnare och smalare. Linnet är oregelbundet och rätt ofta är det så att precis där jag vill sticka ner nålen löper en tjockare tråd.

Här är i alla fall ett linnebroderi jag gjort. Rosenknoppar på linneservetter. Lagom projekt eftersom man kan sluta när man vill. Blir det bara två linneservetter, ja då räcker det till romantisk middag. Blir det fyra blir det lagom till parmiddag, fem så räcker det till vår familj osv. Nu blev det åtta. Det räcker till alla beskrivna tillfällen och lite mer. Det är lite kul att använda linneservetter ibland - till nyår, påskafton, födelsedagar eller varför inte bara lyxa till det i vardagen?

Detta är mitt bidrag till Husmorsskolans symöte.

4 kommentarer:

 1. Vad fint du broderat. Ja linne är ju lite oregelbundet, fast rysligt snyggt. Härligt att använda när som helst. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Linne har jag broderat på ibland, snyggt blir det, men svårare med räkningen.
  Sen provade jag att brodera med lin-broderi-garn. Det var också svårare än med bomull.
  Vet inte om jag blir färdig med det projektet. Men garnerna är fina att titta på där de ligger i sina dockor. Kanske ska rama in dem som de är istället... ;)
  Tjusiga linneservetter det blev hemma hos dig!

  SvaraRadera
 3. Det är så fint med dessa broderier.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!