lördag 20 februari 2016

Monthly Makers - träAtilio är månadens värd för Monthly Makers i februari och månadens tema är trä. I december fick min dotter assistera mig vid temat och så blev det även denna gång eftersom jag hade lite idétorka och frågade henne och hon föreslog att vi skulle göra en godisautomat!
Drag ut mittenpinnen på baksidan. En godis trillar då ner i hålet inne i mittenpinnen...


...skjut fram pinnen och godisen ramlar ut på framsidan.


Upprepa tills du blir mätt!


Det var verkligen sjukt roligt att jobba med denna tillsammans med min dotter. Extra kul var det att det var hon som visste hur vi skulle göra och det tog verkligen ett bra tag innan jag fattade hur hon menade, för hon hittade inte websidan igen och gjorde en egenritad skiss. Jag tvivlade i hemlighet stort på att den skulle fungera. Men hon fick vara chefen och jag hantlangaren som fick såga, använda tvingar och i viss mån limma. Efteråt har jag hittat webbsidan och vill du ha en noggrannare instruktion kan du titta här.

I korthet gick det till på detta sätt: Vi byggde ett block av nio fyrkantiga pinnar, varav en var längre än de andra. Denna gjorde vi ett hål i, vilket syns på några av bilderna. Mittenpinnen i översta lagret fick också ett hål. Sedan limmade vi ihop alla bitarna, utom den långa mittenbiten. Den sätter man in när limmet torkat. Slå in en liten spik i den från undersidan så att den inte går hela vägen in i kuben utan stannar innan.

Nu kommer vi till glasburken. Här skar vi upp ett hål i form av en fyrkant i locket, petade upp lockflärparna och limmade fast dem, och hela locket, kring det fyrkantiga hålet i den övre mittenpinnen. Sedan är det bara att fylla burken med godis och skruva fast den på locket.

14 kommentarer:

 1. Min första tanke var att du skojade, huva vad avancerat det känns. Vilken koll din dotter verkar ha som kunde rita upp detta ur minnet. Verkligen imponerande. Rolig idé och roligt att du lät henne vara chefen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så svårt som det kanske ser ut. Alla pinnar utom två är likadana men, jo, det var skickligt av henne i alla fall.

   Radera
 2. Nej men gud vad häftigt!! En fungerande, egentillverkad godismaskin! WOW! Verkligen ett imponerande DIY-projekt som man dessutom blir glad av. Roligt också att du kunde göra det tillsammans med din dotter!

  SvaraRadera
 3. Häftig! :) nu saknas bara ett myntinkast...

  SvaraRadera
 4. Jisses vilken rolig variant utav godisautomat! =)

  SvaraRadera
 5. Åh vilket fint bidrag! Blir så glad av detta! Uppfinningsrikt, roligt, användbart och så smart löst. Vilka ingenjörer ni är :D

  SvaraRadera
 6. Kul att pyssla tillsammans! Smart idé, vem vill inte ha en egen godisautomat/ linda

  SvaraRadera
 7. Men shit vilken rolig idé! Älskar att du ens har kunnat komma på det här. Wow, är impad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina ord men det är inte vi som kommit på den. Länk finns ovan.

   Radera
 8. Vilken kul idé! Den gör ju godisätandet så mycket roligare! Och kul att jobba tillsammans med din dotter :)

  SvaraRadera
 9. Så kul att du gjort det med din dotter! Bra att du litade på att hon kom ihåg vad hon hade sett :) Extra roligt att äta godis ur en automat också ju :) Särskilt när man har gjort den själv.

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Vilken rolig grej! Och extra kul att göra det tillsammans :D

  SvaraRadera
 12. Men vilken rolig grej! Vem vill inte ha en egen godisautomat liksom?

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!