.

torsdag 22 maj 2014

Plocka in naturen

 
 
 
 

Temat i Fabriken idag är "Plocka in naturen". Det finns ju tusentals olika sätt att göra detta. Jag har gjutit en liten pall med betongsits och rönngrenar som ben. Pallen blev lagom till barn och jag ångrar att jag inte gjorde benen lite längre. Enkelt projekt - man häller betong i en plasthink och sticker ner benen. Pallen blev stadigare än jag trodde. Man får bara se upp så att man inte sticker ner benen för långt så att sitsen blir för skör. I alla fall om man har så stadiga ben som jag har.Härom dagen gjorde vi en utflykt till en strand och jag bar hem massor av drivved och några rostiga spikar. Det blev en tavla. En spik och en bit drivved med hål i satte fantasin i rörelse - tänk om dessa saker kom från ett skepp som gjorts för länge, länge sedan? Troligen inte, men man kan ju få drömma sig bort lite.

Några andra spikar hamnade på en egen canvas. Jag tycker det är fascinerande att se vad vattnet och tiden gjort med spikarna och hur vackert de rostat. Något som en gång var så starkt har blivit så skört. Inte mycket består av våra byggnadsverk när naturen tar över.

 
 

4 kommentarer:

 1. lovely! jag har tänkt fixa nån sån där pall, har det på min todo-lista, men liksom inte fått det gjort. Kul att se hur du har gjort, och att det blev så lyckat sådär enkelt! jag hade liksom inbillat mej att man måste vara så noggrann med benen och hur långa dom är och sånt, men det behöver man såklart inte inser jag nu! tror jag ska fixa lite såna pallar till trädgården bara det blir lite svalare.

  jag älskar btw rostiga spikar! Vet inte vad det är med dom, gillar dom liksom bara!

  SvaraRadera
 2. Snygg pall! Den ser ut som en gammal mjölkpall som har hållt och slitits på i all evighet. Vackert.

  SvaraRadera
 3. Wow vilken fin pall du tillverkat!!!! Inspirerande:)

  Kram Milla

  SvaraRadera
 4. ojojoj... verkligen snygg pall! Ett helt gäng med sådana skulle jag kunna tänka mej!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!