onsdag 25 mars 2015

Monthly Makers lera


Du missar väl inte att det är dags för Monthly Makers igen? Monthly Makers är verkligen en rolig företeelse som du måste kolla in. En gång i månaden bjuder en av tolv bloggare in oss att skapa något utifrån ett givet tema. Ett mycket applåderat koncept, tycker jag. Den här månaden är det Annamaria Larsson som valt lera. Efter att ha provat olika hemgjorda leror tycker jag nog ändå att den gamla hederliga trolldegen är bäst. Den här gången blev det ringar av miniatyrböcker. De var enkla att göra och det är en tacksam form eftersom de är små och torkar snabbt. Annars tycker jag det kan ta evigheter för trolldeg att torka även om man använder ugn. Nu ska det bli kul att se vad alla andra gjort i lera.

Uppdatering: Så fina saker ni alla gjort i lera och jag inser efter att ha tittat in hos många av er att trolldeg kanske inte riktigt är lera.... Nåja. Det får vara som det är nu...
10 kommentarer:

 1. Trolldeg är absolut godkänt som lera, mycket bra initiativ tycker jag! Jag tror de flesta kört på färdigköpt lufttorkande eller polymerbaserad lera dels för att det är lite enklare (temat kan ju kännas svårt nog för den som inte är van) och dels för att de som provat att göra egen lera verkar ha haft missöden med sprickor och konstig konsistens och fått göra nya projekt i köpelera. Kul att gammal hederlig trolldeg håller måttet då, och jag hade nog aldrig gissat att det var vad du använt här! Mycket fint litet projekt, och jag blev så sugen på att göra en liten Harry Potter-bok att ha på fingret :)

  SvaraRadera
 2. Kul att se nån annan som använt trolldeg och vilket härligt resultat! Verkligen superinspirerande, nu vill jag verkligen göra mina favoritböcker att bära runt emellanåt.

  SvaraRadera
 3. Trolldeg är ju visst lera tycker jag! Gulliga små böcker det blev och kul att ha det som smycke!

  SvaraRadera
 4. Vad fina!
  Det var länge sedan jag gjorde trolldeg!

  SvaraRadera
 5. Synes disse små bøkene ble kjempesøte og herlige! :) Ordentlig kul idé å lage små bøker som fine ringer :)

  SvaraRadera
 6. Jättefina och verkligen bra gjort! Du har arbetat in detaljer på ett smart sätt. Riktigt snyggt!

  SvaraRadera
 7. Instämmer med Alicia och Mikaela, trolldeg räknas absolut som lera! Gillar verkligen ditt bidrag, skulle vilja göra en egen liten bok och ha som berlock till ett halsband. Superfina!

  SvaraRadera
 8. Superfina små böcker och jag tycker absolut att trolldeg gills som lera :)

  SvaraRadera
 9. Vilka fina böcker! Jag tycker absolut att trolldeg räknas som lera. Fint!

  SvaraRadera
 10. Trolldeg är då verkligen godkänt, och vilka fina ringar du gjort! Mycket imponerad att du fått till formen på något så litet!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!