söndag 13 november 2011

Tickabeslag

Borgens kök är direkt från 50-talet. Tickabeslagen är alla original. Roligt att alla ägare sedan 50-talet har ansett de värda att bevara, liksom jag.

7 kommentarer:

 1. Hej!
  Tack för kommentar hos mig! Det var ju bra så att jag hittade hit =)
  Fina saker hos dig! SUper att handtagen är bevarade. Jag brukar bli sorgsen om jag passerar något äldre hus där man ser att de rivit ut allt och ersatt med nytt. Finns några exempel i vår by.

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte om jag tycker de är fina, egentligen, men visst utstrålar de en stor portion nostalgi. Hade jag haft sådana i mitt kök hade de fått vara kvar, defenitivt!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att de är riktigt läckra och hade varit överlycklig om jag haft sådana! Min lägenhet är från 60-talet och köksskåpen hade skjutluckor från början men förre ägaren valde att plocka bort dessa och sätta upp nyproducerade billiga luckor med allmogefräsningar i pärlemorlack... Tack och lov behöll han de gamla stommarna i alla fall!

  SvaraRadera
 4. Ja, handtagen utstrålar en viss nostalgi. Svindlande att tänka sig att andra funnits här och hållit i handtagen och sett de som "deras" handtag och "deras" kök, medan allt nu är "mitt". Ytterligare nya perspektiv öppnar sig när man funderar på att köket en dag ju kommer att vara någon annans. Men den dagen gissar jag att handtagen ryker. ;)

  SvaraRadera
 5. Visst är det skoj när de är bevarade handtag m.m.
  så fint!

  SvaraRadera
 6. I min nuvarande lägenhet finns bara plast överallt. Huset är byggt 1979 och har storblommigt kakel i köket. Men jag skall byta till en annan lägenhet, och visst vore det rikigare med ädelträdörrar och tickabeslag där.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!