tisdag 18 september 2012

Grönt täckeIbland går pyssel i skov. När jag slutförde det rosa lapptäcket sveptes jag liksom in i ett lapptäckes-skov. Direkt efter att det förra blev klart började jag på nästa. Denna gång i favoritfärgen grön. Det är en njutning att sy något med färger man gillar. Det gick ovanligt fort att sy det gröna täcket. Mönstret är ju enklare än enklast. Ingen mönsterpassning, inget beräknande, bara att sy. Jag red på lapptäckesvågen och gjorde klart det på nolltid.


Och när man sytt och sytt avslutar man med att sy på en grön kant. Detta lilla moment har dock inte blivit av på ett tag. Lapptäckesvågen ebbade liksom ut innan jag slutförde projektet men nu har jag tvingat det klart.

Den observante ser att det är i princip samma modell som det rosa. Tanken är att de ska användas som överkast till två sängar. Baksidan är rosa-vit prickig på båda så att man, om man vill, kan vända dem och få två likadana överkast.


Detta är mitt bidrag till Husmorsskolans symöte. Gå dit och se efter vad alla andra sysslar med.

5 kommentarer:

 1. Hmmmm... Kanske kan komma i en egen våg? Det där är ju ett himlans bra och enkelt sätt att göra åt en del tyg. Men gissa om jag känner igen det där med att vågen "ebbar ut" innan man är riktigt, riktigt klar...;D
  SV Visst blir det läckert? Lite pyssligt som sagt, men samtidigt KÄNNS det lite snabbt eftersom man avverkar ruta på ruta. Känslan blir ju att det faktiskt växer:) Tydligen en bra gammal teknik, men jag hade inte hört/sett ett knyst heller innan.

  SvaraRadera
 2. Vad fint! Jag har också planer på ett "prinsesstårtetäcke" i grönt och rosa, men det har inte kommit längre än till tankestadiet ännu,

  SvaraRadera
 3. Himla tjusigt täcke! Å rosa och grönt är ju så fint tillsammans.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!