torsdag 6 december 2012

Advent


I år har jag slagit på stort och gjort en egen chokladkalender. En pralin om dagen till julafton. I början av december är det mest romrussin och likörpraliner med ju närmare jul det kommer desto mer nougat blir det. Julafton är tillägnad den vita chokladen i mitten.


Eftersom det är 25 bitar i Aladdin kan man välja att antingen belöna sig direkt efter att man knåpat ihop kalendern med den 25:e biten, eller så kan man ha den tillgodo till juldagen. Jag valde det senare. Fast egentligen var det onödigt hälsosamt eftersom jag ändå har hela det undre lagret kvar till juldagen. 


Barnen är grymt avundsjuka  där de sitter med sina futtiga 10-kronors chokladkalendrar och får en liten minimal chokladbit varje dag när jag sitter med min lyxkalender. Fast om sanningen ska fram är de är nog mest avundsjuka/oförstående gällande min karaktär för jag har hittills inte avnjutit en enda pralin. Jag har faktiskt inte tänkt tugga mig igenom en hel Aladdinask på egen hand. Det var mest roligt att se om det fungerade att göra en kalender och det gjorde det. På Fabriken ser du fler adventsinlägg.
8 kommentarer:

 1. Haha, så kul idé!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig idé! Man hade ju kanske kunnat köra varannan dag med sambon eller så :)

  SvaraRadera
 3. Ha,ha mycket impad av karaktären är jag också. Här hade nog båda lagren varit slut med en tanke om att jag ju kan köpa en ny till julen:)
  Kram/
  Berit

  SvaraRadera
 4. ...eller så kan man ge den vita pralinen till en vän. (Jag är inte speciellt förtjust i vit choklad)

  SvaraRadera
 5. Ha ha!! Vilken rolig text till en kul id'e

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!