tisdag 19 februari 2013

Sista handen vid vantarna


Lagom tills man börjar få vårkänningar har mina tovade vantar blivit klara. Tidigare har jag visat hur jag  tovat vantarna. Sedan senast har jag tovat dem en gång till eftersom de var lite stora. Den här gången körde jag maskinen på 80 grader i tron att de bara krymper om temperaturen är högre än den var sist. jag misstänker att det gått lika bra i 60 grader, men nu ville jag vara på den säkra sidan och det funkade. Vantarna blev lite små, men genom att dra i dem blev de perfekt. Passar som handen i handsken.


Sedan var det då nålfiltningen. Vitt på grått blev det i slutändan. Kanske bygger jag på med mer filtning vad det lider. Jag måste känna i de här först och se om de är klara eller om slingan kanske bara är en stjälk som väntar på en blomknopp, eller stommen i ett mer abstrakt mönster.Mina vantar får än en gång vara med i Husmorsskolans symöte.

4 kommentarer:

 1. Underbara vantar! Vad sugen jag blir att testa att göra ett par egna.

  SvaraRadera
 2. Fina! Antar att de är varma och goa :)

  SvaraRadera
 3. Sista handen vid vantarna kan det väl inte vara...de ska väl värma handen sen... ;-)
  Jättefina är de !!!
  Hoppas du visar dem igen om du jobbar vidare med dekorationen!
  De ser så varma och Goa ut att jag blev sugen på att göra såna till mig och dottern! Nu blir det svårt, ny stickning eller ny virkning som rese-handarbete, det är frågan! :-)

  SvaraRadera
 4. Så vackert. Ska just själv börja nålfilta på vantar jag tovat, ska bara tvätta dem en gång till för de är en aning för stora.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!