torsdag 16 maj 2013

På mitt köksbordPå mitt köksbord finns bara gammal skåpmat. Bara porslin köpt second hand. Jag gillar att ha en mix av färger och former och tycker att de mönster man kan hitta överträffar de nya. Min favorit är Asiastska fasaner, den blåvita tallriken. Den fick jag av en vän som separerade från sin sambo och i ilskan gjorde sig av med tallrikar som ursprungligen varit hans. Flera år senare bjuder jag henne på middag och hon gör stora ögon när hon återser fasanerna och än mer förvånad blev hon när hon hörde att det är min vardagstallrik.Här är Engelska trädgårdar, skymd av en tallrik jag fått av min mormor. Det finns bara en kvar av den och jag gillar blomrankan som slingrar sig runt. Ett enda tallrik. Ett stort minne.


En annan goding är detta par som jag tolkar som en påsktallrik - gult i färgen och fisk äter de. Tuppen är också med på ett hörn. Kanske är det bara fantasin som skenar? Gulliga är de i alla fall, lilla tanten och lilla farbrorn.

Fler köksbord finns på Fabriken.

5 kommentarer:

 1. Vad fina! Kul historia bakom den blåa :p

  SvaraRadera
 2. Älskar översta bilden. Drömmer om att hitta den där tallriken på loppis för att komplettera min blåvita ihopsamling. Tjusigt!!

  SvaraRadera
 3. Underbara mönster, och jisses, nu måste jag genast gå och plocka fram lite blått i köket (det brukar åka fram på sommaren) så fint!!!

  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Vad fint, älskar blått! Och retro, ska kolla in din blogg mer, fin!

  Camilla/Stilitiden

  SvaraRadera
 5. Och engelska trädgårdar är våra vardagstallrikar! Jag hoppade till när jag såg den. Ibland framkallar det en märklig känsla när man ser sina vardagsföremål i ett annat sammanhang.
  C

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!