onsdag 8 maj 2013

Tjälknul

Namnet låter komplicerat och konstigt men bakom det döljer sig en rostbiff som är förvillande enkel att göra. Inget för den stressade då proceduren tar ett dygn, men arbetsinsatsen under dygnet är minimal.

Tag en fryst köttbit och stek i ugn i 12 timmar. (Mät med kött-termometer, 70 grader.)

Koka lag på vatten, socker, salt, peppar, lagerblad och enbär.


Låt köttet ligga i lagen i ca 5 timmar. Skär upp. Ät som rostbiff.

2 kommentarer:

  1. Mums va gott!

    Kram viktoria

    SvaraRadera
  2. Ha ha.. tjälknul med betoning på knul var nytt för mej (var tvungen att googla..). Knölar har jag varit i kontakt med tidigare, men från och med taget nu är knul taget!! :) Mmmm.. vad gottsigt!!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!