torsdag 13 juni 2013

Rosa sofföverdrag


Mönster frågar man efter i Fabriken. Ja, det finns ju massor. Jag passar på att visa ett av mina absoluta favoriter i det rosa-röda tyget som jag hört skulle vara Marimekko men jag är osäker på om det verkligen stämmer. Jag har precis så det räcker till ett sofföverdrag, men hade gärna haft mer av det. Den biten jag har är ärvd direkt från 70-talet och jag är verkligen rädd om det och har det inte längre på soffan. Vill inte att det ska nötas. Ok, så ska man inte tänka, men jag tänker att jag nog vill sy andra saker av det. Kan bara inte bestämma mig för vad än.


Att fotografera tyget var inte det lättaste och fotografiet gör inte tyget rättvisa. Det var hopplöst att få en bild som återger det.


Lövtyget var lättare att fota. Även det 70-tal. Tycker det blåa kontrasterade på ett chockerande uppfriskande sätt mot det rosa sofföverdraget. Men när nu soffan blivit grön vilar dessa tyger inuti soffans gamla bädd-del i väntan på att jag ska hitta ett ställe där de kan bli prickern över i:et.
 

2 kommentarer:

  1. Åh vilka fantastiska tyger!!

    SvaraRadera
  2. Båda tygerna fina och förstår att du inte vill att det ska slitas ut. Så kudde eller tavla av tyget kan vara en bra ide.

    Ha en skön helg. // Lissen

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!