onsdag 15 juli 2015

Broderad sommarduk


Visade aldrig min sommarduk när jag pratade om findukning igår. När jag var yngre hade jag ett tag mani på att brodera dukar. Sedan har de legat nerpackade utan att jag använt dem i åratal men på sistone har jag börjat använda dem. Här är en av favoriterna som används flitigt på sommaren. Jag har den ofta på utebordet. Den blir smutsig men vad gör det. In och ut i tvättmaskinen hela tiden och är man inte så pedantiskt lagd behöver man inte styrka den utan kan bara hänga den slätt och sedan använda igen. Den har blivit en riktig vardagsduk. En tips om du får mani på att brodera dukar - gör lite större dukar som man faktiskt kan använda. Jag har ett gäng mindre dukar som jag inte hittar någon användning för. Syftet var bara att göra något kreativt med händerna som inte kostade allt för mycket. Önskar jag kom på någon bra nytta med dem nu. Kanske kan de bli tygkassar om det inte var så att jag redan hade en uppsjö av dem också.3 kommentarer:

  1. Jag har flera gånger sett att folk sytt (större) dukar i lappteknik av olika broderade bitar. Kunde det vara något? Det är ju synd på allt ditt arbete och de fina broderierna om de bara blir liggande.

    SvaraRadera
  2. Jag tänkte också direkt på att sy ihop flera mindre dukar. Om de har olika form så kanske du kan sy fast dem lite utspritt ovanpå en stor duk. Sen kan du ju brodera mellan öarna om du vill. Kul förresten att dina dukar blivit vardagsdukar. Sånt gillar jag extra mycket.

    SvaraRadera
  3. Det var inga dumma idéer. Så kan man ha någon nytta av dem.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!