måndag 20 juni 2016

Monthly makers juni: växterDet tog mig inte länge att lista ut vad jag skulle göra till Monthly Makers på temat växter. Växter är inte min starka sida, de levande alltså, men det var en sak jag ändå hade funderat på att prova och som inte innebar någon levande växtlighet.


 Anne Ten Doneklaar gör de mest fantastiska bilder av urklippta papperblommor och pressade blommor som hon nålar upp och tar bilder av. Nu fanns det inte tid att pressa blommor utan jag tog bara printade blommor som jag klippt ut. För att få dem att fästa ordentligt tog jag knappnålar med en liten klutt häftmassa i båda ändar. Den här tiden på året är det inte det lättaste att fota skuggor, i alla fall om man inte vill hålla sig vaken till sent på natten. Jag tog en lampa och belyste mina blommor i ett skuggigt hörn på kvällskvisten. Blev kanske inte det bästa ljuset men det fick duga.

Längst ner kan ni se hur blommorna sitter fast på nålarna. Jag vet inte hur hållbart det är men det var en rolig och rätt enkel sak att göra.

Fler växt-verk finns hos Beata som denna månad är värd för Monthly Makers.11 kommentarer:

 1. Hej! Är det här jag lägger in mitt bidrag till utmaningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, du lägger in det hos Montlhy Makers månadsvärd som är Beata i juni. http://radarmagazine.se/beata/monthly-makers-vaxter/

   Radera
 2. Men vilka häftiga ljuseffekter! Väldigt vackert och spännande - och tänk vad många motiv en skulle kunna använda förutom växter! Fantasieggande :)

  SvaraRadera
 3. Så stilig og kult! Knallfine farger også ^^

  SvaraRadera
 4. Häftig idé! säger ja och börjar genast titta efter en ledig väggsnutt :-) Tänker som Alicia att man kan använda en drös olika motiv.

  SvaraRadera
 5. Wow så läckert och vilken häftig idé! Tänk så annorlunda blomsterbilderna blir med skuggeffekterna! En riktigt spännande tolkning på temat

  SvaraRadera
 6. Vilken spännande teknik! Tänkte att det var bokmärken först innan jag läste texten, det hade ju också varit fint! Sätter igång tankeverksamheten i mitt huvud i alla fall :D

  SvaraRadera
 7. Åh vilken läcker och annorlunda idé! Så vackert med skuggorna och jättevackra bilder.

  SvaraRadera
 8. Nä, men, så himla effektfullt och jätte, jätte fint! Inspirerande!

  SvaraRadera
 9. Så fint när det ser ut som att de svävar!! :)

  SvaraRadera
 10. Vad snyggt, jag trodde först det var en "vanlig" bukett, såg så tredimensionellt ut med skuggorna, kul idé:)
  /linda

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!