onsdag 5 juli 2017

Små trähus


När det är sommar är det alltid lika kul att få jobba lite i trä tycker jag. Det är så enkelt med allt sågspån som bara försvinner ner i gräsmattan eller genom altanspringorna och inte behöver dammsugas upp. Den här gången blev det några trähus.  


Jag är själv grymt missnöjd med färgerna. Jag använde akrylfärg och blandade ut det med vitt för att få en ljusare färg, men så här i efterhand tycker jag att jag borde satt i mycket mer vitt för att få den look jag eftersträvade. Dessutom blev färgen alldeles för tjock så att man ser penseldragen för tydligt.


Mina hus fick olika mönster på fram- och baksida. Lite trappor, dörrar och fönster blev det. Jag har velat prova att sandpappra fram en sliten look och det här var mitt första försök. Det är lagom att prova en ny teknik på ett så här litet projekt. Jag målade husen svarta, lät torka och målade sedan på med den ljusare färgen. Sedan sandpapprade jag fram svärtan på lite olika ställen. Detaljerna är ritade med permanent tuschpenna.

För en gångs skull har jag lyckats få till en steg-för-steg beskrivning. 


1. Man tar en planka. 


2. Kläm fast den i ett skruvstäd.


3. Såga av en bit.


4. Kläm fast biten i skruvstädet.


5. Såga av ett hörn till tak. 


6. Såga av andra hörnet. Färdigt. Slipa av ojämnheter där du sågat. Måla. 

Det var nu inte världens svåraste sak att lista ut även utan beskrivning, men känns bra att lyckats ha åstadkommit en av mina extremt sällsynta beskrivningar även om jag inte fick med målningen i beskrivningen. Den gjorde jag en annan dag och då hade jag både glömt att fota under processen och ledsnat på det. Kanske ett mål till nästa gång?

5 kommentarer:

 1. Fin beskrivning på dessa supercharmiga hus!! :D Synd att konsistensen på färgen inte blev som du önskade, men så här på bild ser ju husen very-much-so-fantastiska ut!!!

  SvaraRadera
 2. Jättecharmiga små hus. tack för beskrivningen. Sååå pedagogiskt :-) Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Blir lätt så när man har en bild i huvudet av ur det ska vara. Så här utan den bilden så bidrar de grova penseldragen till den rustika känslan. Hoppas nästa laddning hus blir som du har tänkt sig. Kul att experimentera med nya tekniker.

  SvaraRadera
 4. So sweet! I want to move into the pink house, I hope that it is by the beach.
  Amalia
  xo

  SvaraRadera
 5. Mennn vad fina! Åh vad jag gillar de sneda formera, skelögda fönsterplaceringen och ruffa ytan! Knappast fel att penseldragen syns. Väldigt charmigt!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!