.

tisdag 14 februari 2012

Rosa lapparBroderi till alla hjärtans dag? Faktiskt inte. Men säkert har 14 februari lyft upp detta för länge sedan påbörjade projekt till medvetandets yta.Broderiet kommer att vara en av lapparna i ett lapptäcke. Det är gjort nu då jag återupptog projektet. Det blev inte att klart till 14/2, inte detta år i alla fall. Allt började med att jag gjorde några rosa hjärt-lappar, mest för att prova på hjärt-formen, utan att veta vad jag skulle göra av dem. Så här ser de ut.
Detta var tänkt att bli ett babytäcke. Babytäckena är roliga att göra eftersom de är så pass små. Storleken på mina brukar variera. Jag utgår från hur stort mönstret råkar bli och lägger till kant i varierande storlek. Här är ett annat rosa babytäcke.Detta täcke blir dock liggande av någon anledning. Nu har jag börjat ifrågasätta mitt behov av ännu ett babytäcke. Jag har själv tillräckligt med babytäcken och jag ser ingen gravidmage i den närmaste bekantskapskretsen.Kanske blir det ett större täcke till slut. Den broderade lappen skiljer sig från de andra, men jag gillar tanken på att det finns en udda bit. Det gör det liksom kul för ögat att hitta den udda biten när väl täcket, eller vad det nu blir, är klart. I detta fall var i och för sig den udda biten rätt stor och lär inte vara svår att upptäcka. 

6 kommentarer:

 1. Kul att sy dit en udda bit med en personlig hälsning på. Tjusigt!

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt hjärt-täcke! Och väldigt sött med broderiet.

  Vill också passa på att tacka för den fin-fina awarden du gav mig. Jag blev väldigt glad - särkilt för den fina motiveringen!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 3. Jättefina täcken, jag gillar den färdiga du visar!!

  SvaraRadera
 4. Jag är så himla imponerad av människor som kan sy lapptäcken! Jag har sytt två stycken i mitt liv och det tog en evig tid. Använder du en särskilt maskin när du ska quilta dem sen?

  SvaraRadera
 5. Vilka fina lapptäcken du gör. Önskar att jag skulle ha tålamod att göra ett någon gång.

  Ha en fin helg. // Lissen

  SvaraRadera
 6. Det där med quiltningen är ju ett aber. Jag har bestämt att hoppa över den helt och hållet. Det går inte att maskinquilta ett stort täcke på en vanlig maskin. Man behöver antingen någon sorts tillsats eller en särskild maskin, så vitt jag känner till. Därför struntar jag helt i att quilta babytäcken och på stora täcken handquiltar jag någon liten detalj för att få dem att hänga ihop. Ibland hoppar jag över även det.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!