.

söndag 19 februari 2012

Smälta kritor


Helgens pyssel var att smälta kritor. Jag upptäckte pysslet på You tube och det verkade så roligt att jag var tvungen att prova. Man limmar upp kritor på en pannå och smälter dem sedan med hårtork. Kvaliteten på kritor varierade stort. En del kritor smälte snabbare än andra. Ett par av mina har spetsen helt bortsmält, medan andra är till synes intakta. De kritor jag hade köpt för ändamålet var de sämsta, vissa smälte inte alls utan svettades bara ut lite ofärgat fett.

                                    

Ett av barnen gjorde en egen smält-tavla av kritor vi hade hemma. Hon ritade en igloo som fick färgat regn över sig. Hennes spontana val av kritor blev bättre än mitt arrangerade. 12 kommentarer:

 1. Men vilken cool idé! Det måste jag prova! Det blev jättejättefint tycker jag :-)

  SvaraRadera
 2. Coolt! Det där har jag oxå varit sugen på att prova!

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig smält kritor även fast jag varit sugen på att göra det ända sedan jag var liten.

  Tokigt egentligen!

  Och nyss...för ett par veckor sedan...gick jag och barnen igenom hela deras kritsamling och kastade bort stumparna. Varför lade jag dem inte i en muffinsform av teflon och smälte ihop dem? Eller gjorde så här?

  Sur jag blir på mig själv...lite grand.

  SvaraRadera
 4. Oj så snyggt, vilket bra pyssel! Det måste jag prova någon gång. :)

  SvaraRadera
 5. Ååh fint här! och vad läckert med kritorna, har jag aldrig sett förut, måste nog plocka fram de från när de stora var små och testa tänker jag. och barnens konst är ju alltid så underbar ***
  kommer tillbaka hit alldeles säkert, måste kika mer när jag får tiden...

  solkramar Lycke

  SvaraRadera
 6. Tack! Ja de vore underbart att få se några levande snart. Det här såg superkul ut. Duktig dotter du har :)

  ha en fin dag!

  SvaraRadera
 7. Åh så roligt att du tycker om mitt mumintittskåp. Tack ska du ha! På din blogg finns det mycket fint att titta på tycker jag :) /Sara

  SvaraRadera
 8. Så oerhört läckert!!!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 9. Åh så himla snyggt! Jag såg denna idé på en blogg bara för några dagar sen. Kul att jag hittade till ditt inlägg också :) Är minsann sugen på att göra en riktig regnbågstavla till mitt hem! :D

  SvaraRadera
 10. Ler när jag läser din blogg! Tänk att det finns en till som mig! :) En som hejdlöst frossar i olika tekniker... Från nåltovning via tennarmband till att smälta kritor på panåer... (Har nu avverkat dag två med fön, kritor och limpistol.)Kommer att titta in här fler gånger! :)

  Mvh/ Ewa

  SvaraRadera
 11. Den med iglon tycker jag är riktigt konstnärlig. Är inte säker på att jag skulle säga att färgvalet är spontant, snarare väldigt medvetet ur en konstnärlig synpunkt. Fint blev det verkligen =)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!