.

tisdag 15 oktober 2013

En ovanligt ful matta


I helgen har jag färdigställt en ovanligt ful matta. Råmaterialet var mattrasor från Röda Korset. I princip gratis material. Virknål nr 15 och sedan var det bara virka, virka, virka. Det gick så fort att jag inte brydde mig om att kolla kanterna och när cirka två meter var virkade och jag rullade ut den på golvet var den ... ohyggligt ful i kanterna. Fruktansvärt ojämnt och dant. Jag tänker inte lägga ut en bild på kanterna utan ni får istället se färgställningen som jag är nöjd med.

Jag hade tänkt ha den på ett mer framträdande ställe men nu har den hamnat i gästrummet, halvvägs under sängen så att åtminstone en av kanterna döljs. Saker som hamnar i gästrummet kan räkna med att snart hamna på Röda Korset eller i soporna. Men än så länge får den vara kvar. Själv ska jag kontemplera det svägerskan sa: "Du kanske ska hålla dig till att virka runda mattor". Jag tror hon har rätt.


Detta är mitt bidrag till Husmorsskolans symöte.

9 kommentarer:

 1. Färgvalet var ju kanon fint! Har också sådana skapelser som efter ett tag åker till second hand.

  SvaraRadera
 2. Tycker den verkar jättefin. Kan man inte virka runt kanterna för att bättra på?

  SvaraRadera
 3. De ser himla hemtrevlig ut!! Sy en kant av bitar från avlagda jeans???? Funkar det?

  SvaraRadera
 4. Färgerna ser jättefina ut! Blir sugen själv att prova virka trasmatta. Jag tycker också att försök hitta en passande tyg och sy över kanterna.

  SvaraRadera
 5. Ser jättefint ut! Vad duktig du är som orkar virka en hel matta!
  Jag skulle ta och sy på en kant runt om. Det brukar jag göra på trasmattor som får nötta fransar, eller där varpen går av. Då kan man sicksacka tvärs över, klippa av den trasiga biten och sy på en lagom bred tygremsa som en snedslå. Blir fint!

  SvaraRadera
 6. Om den är virkad går det ju bra att virka ett varv runt hela. Synd att göra sig av med en sån fin matta (som du dessutom gjort själv!) :)

  SvaraRadera
 7. Jag gillar hemma gjorda mattor, dom är såå goda att gå på.

  SvaraRadera
 8. Tack för tips om mattkanter. Inte dum idé men har blivit lite less på hela projektet. Det är ju mycket lättare att bara köra iväg den så slipper man bry sig om det mer. Vi får väl se. Den får väl ligga ett tag så ser jag vad hur det känns.

  SvaraRadera
 9. Superfin! Kanta med en "tygram" runt om, blir kanon! =)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!