.

onsdag 3 maj 2017

Klocka blir skåp


En av mina favoritsysselsättningar är att göra om en befintlig sak till att få ett helt nytt användningsområde. Oftast blir det mindre saker jag återbrukar, som kläder med hål som blir trasmattor men emellanåt får jag möjligheten att sätta tänderna i något lite större projekt. Den här gången var det min man som föreslog att vi skulle hålla ögonen öppna för en väggklocka som kunde bli nyckelskåp. Han tyckte att de flesta nyckelskåp är anpassade för några få enstaka nycklar och vi behöver ett som rymmer flera hela nyckelknippor. 


Så en dag hittade jag denna klocka för endast 75 kr som vid en närmare granskning visade sig vara toppen. Urverket och pendeln var fastskruvade i baksidan och kunde lätt demonteras så jag slog till och köpte det.


Väl hemma blev det raskt till att skruva ur innandömet och ornamentet på ovansidan gick att lyfta bort eftersom det endast satt fast med ett par pluggar i hål. De var inte ens limmade. Genast såg skåpet mer aptitligt ut och min svägerska grävde fram en bit överbliven självhäftande plast med en fågel på som satt som en smäck på glaset.


Nästan klart, bara målningen kvar. 


Jag målade skåpet ljusgrönt på insidan av många anledningar. Vi hade den färgen hemma, den passar bra till fågel- och bladmotivet och sist men inte minst är det ju världens snyggaste färg! Utsidan målade jag vit för den var rätt gulnad när vi köpte den.


Nu är det nästan färdigt och så här ser fågeln ut i närbild. 


Här har jag provat att sätta på topp-ornamentet igen för jag målade det också ifall man vill använda det. Men det känns inte som en hit och jag kommer att ta bort det. Vi kommer kanske att såga av bottenklossen också och sedan återstår bara att skruva i krokar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!