tisdag 10 januari 2012

Gungstol

Funderar på att ge gungstolen ny färg. Provat Alcros färgsättningsprogram, vilket är mycket enkelt och effektivt. Kan bara inte bestämma mig för färgsättningen. Men så läste jag hos Porslinan, som hade en likadan, att stolen kom från Nässjö stolfabrik och hette Bohem. Jag kanske låter den vara som den är, trots allt. Vit och avskavd och original. I sanningens namn så är ju pinnstolar inte det roligaste att måla om. Grundfärg, första och andra lagret. Det är lätt att tappa tålamodet och slabba på mer färg än behövligt så att stelnade rännilar skapas längs pinnarna.

4 kommentarer:

 1. Tycker att den har sin charm med den slitna originalfärgen, även om just min svarta hellre hade fått vara vit. Eller 50-tals mintgrön eller ljusblå.
  Men jag håller med dig, jag vet knappt om det skulle vara värt besväret att måla om den. ;)

  SvaraRadera
 2. Måla pinnar är inte det roligaste jag tycker det är så svårt att inte få penselränder. Min gunstol fick bli turkos men färgen var jättebra och inga rinnmärken eller ränder. Men köksstolarna består av nästan bara penselränder.

  Behåll den vit och nött det är fint och när du känner att du tröttnat kan du alltid måla om den.

  SvaraRadera
 3. Vad kul med färgsättningsprogram! Åh, jag hade ju valt ljusrosa. Fast å andra sidan, vitt är ju alltid snyggaste snyggt!

  SvaraRadera
 4. Behåll den vit :-) men annars så spraya färg då blir pinnstolarna fina :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!