tisdag 20 augusti 2013

Blått täcke


I sommar har ett blått täcke sett dagens ljus. Jag älskar att sy lapptäcken men stupar på quiltningsmomentet, vars kod jag ännu inte knäckt. På det här täcket ansträngde jag mig till det yttersta coh qiultade ringar på de stora fälten. Avancerat....ja, eller för mig i alla fall. Det går framåt med myrsteg med quiltningen.Vill du se fler textila verk - Husmorsskolans symöte på då platsen för dig.

6 kommentarer:

 1. Wow, vad fint! På ett sådant där täcke skulle man väl kunna quilta i skarvarna mellan rutorna också. Quiltar du för hand eller på maskin?

  SvaraRadera
 2. För hand. Det är där skon klämmer. Det är för jobbigt. Kan inte på maskin.

  SvaraRadera
 3. jamen det är ju jättefint!

  SvaraRadera
 4. tycker det blev jättefint .

  SvaraRadera
 5. jag älskar färgerna!!!! snyggt! quiltar du för hand? maskin? markerar du? har du provat "frihandsquilt" med symaskin? jag gör "spontan quilt" för hand som jag kallar det, fria och icke perfekta former... men det funkar för mig :)
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1571201289

  SvaraRadera
 6. Tack för tips! Jag är mycket nyfiken på frihandsquilt med maskin. Gör det för hand nu eftersom det gått helt åt skogen då jag försökt mig på att maskinquilta. Har börjat fatta att man ska koppla lös lite delar på maskinen. I dagsläget ritar jag med tygmarkeringspenna efter en mall och sedan blir det nål och tråd för hand. Känns dock som att jag inte fäster särskilt bra heller så det blir nog inte så mycket mer av den varan.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!