torsdag 22 augusti 2013

En plats att växa på


Fabrikens höststart innebär ett ställe att växa på. Växandet hos oss sker till viss del framför datorn. Alldeles nyss har datahörnan fått lite nypimpade detaljer. IKEA har brevkorgar och CD-lådor som är träfärgade. Fint har jag tyckt tills alldeles nyligen då jag letade fram ett par tapetprovsböcker och tapetserade pinalerna. Det är rätt praktiskt att ha ett par tapetprovsböcker hemma. De kommer till användning lite då och då. Det var träget ringande till affärer som till slut gav utdelning.


På väggen bakom datorn har vi haft en tavelvägg som blev nedplockade då vi slipade golvet. Jag har ännu inte bestämt om tavlorna åker upp igen. Min nye polare David får hänga där så länge. På bilden ser han lite extra religiös ut med ett sken över hela hans uppenbarelse.


Skrivbordsstolen fick sig en make over för något år sedan. Innan var den kontorsmörkgrön men det visade sig att det gick rätt enkelt att sy egna överdrag. Jag tog en pappersduk och ritade av originalen efter bästa förmåga och justerade lite allt eftersom jag sydde. Provade och justerade. Det räckte med ett par provningar. Med hjälp av gummisnodd i en kanal hamnade sitsen som en smäck. På ryggstödet fick jag tråckla några stygn för att få det att sitta snyggt. På det hela ett rätt enkelt sätt att förnya. Tyget valdes när vi hade andra färger i datarummet och nu börjar det kanske bli dags att göra om proceduren. Dessutom fick jag matchande stolar för oftast räcker det inte med en stol vid datorn. Det är alltid någon som vill hänga över axeln och se vad man gör. Lika bra att ha två stolar där permanent.


Slutligen har vi pelikanen som funnit sig väl till rätta vid datorn. Suveränt ljus i hans näbb!


4 kommentarer:

 1. Fin ordning där! Alltid snyggt med lite tapetpimpning...och vilken cool pelikan!

  SvaraRadera
 2. Tapetprover är verkligen ett ultimat pimpningstips. Vare sig det rör sig om en fyndad tepetbok eller beställt tapetprov:) Jag har faktikst några prover på väg hem till mig just i dagarna!

  kram | tina

  SvaraRadera
 3. Tyget på stolen är bara sååå snyggt! / Pia

  SvaraRadera
 4. Kul att kunna pimpa saker så dom blir personliga. Vad bra att du fick tapetprover.

  Trevlig helg // Lissen

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!