fredag 24 januari 2014

Pärlpyssel


Min äldsta dotter har uppfunnit ett eget pyssel som vi provade - egna bokstavspärlor! Hon sandpapprade pärlorna så att bokstäverna, skrivna med permanent penna, fäste. Blev det fel var det bara att sandpappra lite mer.


Jag tycker inte att pärlorna förlorade nämnvärt i glans, vilket man kanske hade kunnat tro. Genom att göra egna bokstavspärlor kunde vi få exakt de bokstäver vi ville och behövde inte anpassa oss efter de som finns i förpackningarna med färdigköpta bokstavspärlor. 
Nu är det kanske upp till mamman att köpa en finare resårsnodd när nu dottern kommit på ett så fiffigt pyssel så att vi kan få till det riktigt stiligt!

På söndag är det dags igen för bloggutmaningen "I mina händer" där du kan visa vad du gjort. Allt är välkommet; fotografi, snickeri, broderi och mycket, mycket mer. Allt som kommer från dina händer går att visas upp. Vad händer i dina händer?

7 kommentarer:

 1. Vilket jättebra tips! Det skall jag komma ihåg - det har irriterat mej ibladn när vi inte har haft alfabetspärlor, men jag har inte ens kommit på tanken att man kan göra egna!

  SvaraRadera
 2. Fiffigt! Annars så brukar det till slut vara svårt att få ihop till de rätta orden.

  SvaraRadera
 3. smart och fint... och kanonbra att inte få massor av oanvända bokstäver över!

  SvaraRadera
 4. Vilken smart idé! Fiffig dotter du har....!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 5. Vilken bra idé!
  Jag hoppar på din bloggutmaning också... hade ett lite för sent inlägg i måndags, men det kommer ett imorgon söndag
  kram elsamarianne

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!