.

lördag 28 mars 2015

UFOn i leraDet var rätt kul att jobba i trolldeg så här kommer ett till projekt till Monthly Makers som du denna månad kan se hos Annamaria Larsson. Den här gången gjorde jag några små UFOn i trolldeg färgad i pastafärg. Ett väldigt enkelt sätt om man inte vill pilla med att måla detaljer. Det är också lätt att blanda i olika nyanser. Ser att många av er provat hemmagjord lera och är du intresserad av att läsa om mina erfarenheter av white dough och porcelain clay vs trolldeg kan du läsa mer här. (Trolldegen vann med hästlängder). Den gången blev det små hus, lägger bild på dem längst ner i inlägget.

UFOna stod först lite oskyddade på en plattform, eller ett lock om man hellre vill kalla det så. Men de små UFOna har trots allt landat i en helt främmande miljö så jag tänkte de skulle få en lite skyddande boning så att de kunde känna sig trygga. Jag köpte nyligen en lampa på Claes Ohlsson och kartongen därifrån passade perfekt. Jag har bara stylat om utsidan med lite snyggare papper.


Som synes skar jag först ut titthålet för stort i underkanten. Guuud vad irriterande när man mätt ut alla andra delar så noga.

Och tänk så omåttligt roligt det helt plötsligt blev för en treåring att plocka in och ut UFOna upprepade gånger bara för att de hamnat i en kartong. Han var inte intresserad av dem när de stod på locket men nu blev det tydligen alldeles oemotståndligt att pilla med dem. Han tränar säkert på begreppen inne-ute eller något annat superviktigt som man måste ha med sig innan man blir en fullfjädrad vuxen men som en stackars mamma inte riktigt förstår. Nåja, han kan gott träna på mina UFOn. Det är ju bara lite trolldeg och en kartong och inget värdefullt som kan gå i kras.


Här är de lerhus jag gjorde i december och som inte räknas till den här månaden men som var superkul och enkla att göra.


4 kommentarer:

 1. Det är så kul att titta in hos dej och se alla dina grejer! Du är inspirerande!

  SvaraRadera
 2. Så gulliga! Kanske ska testa trolldeg då eftersom alla andra recept på hemgjord lera verkar fungera så dåligt!

  SvaraRadera
 3. Jag tänkte först när jag såg rymdvarelserna att de var i marsipan och stod på en tårta, de skulle iaf också göra sig som tårtpynt!

  SvaraRadera
 4. Åh så söta! Tack för det leendet!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!