måndag 8 juni 2015

Linnegardin och tips till världsbroderidagenProjekt gardin avklarat. Jag gillar saker som är kreativa hela vägen och det här var ett sånt projekt. Jag klippte ut blommor och blad och strök fast lite vliseline på baksidan för att få dem lite styvare. Sedan sydde jag fast dem med maskin på gardinen och slutligen broderade jag stjälkar, blad och lite andra smådelar.

Som man kan ana av bilderna blev det en rätt så lång gardin. Jag har inte zickzackat kanterna på blommorna utan hoppas att det håller i tvätt bara med vlieselinet bakom. Man tvättar ju inte gardiner så ofta. Som ni också kan se har jag inte strykt den innan jag tog bilderna. Lite synd kanske men det är ju så sjukt tråkigt att stryka. Gav den till mamma som present och strök den faktiskt innan men gjorde det en kväll så det blev inga bilder i kvällsljuset.
Nu till ett tips för dig som gillar att brodera, på maskin eller för hand. Till världsbroderidagen inbjuder danske Broderimixerne alla till att göra sin egen tolkning av figuren nedan och skicka in till deras utställning. Jag tyckte kanske inte att motivet var det mest upphetsande men jag går igång på utmaningen att göra något av det. Ska klura lite och se om det blir ett bidrag. Det ska vara inskickat senast första september så det finns ju tid att fundera.


3 kommentarer:

  1. Blev lite nyfiken på utmaningen så jag var inne o kikade. Nackdelen var att jag hade så svårt att förstå danska. Håller med dig att det var en tråkig bild. Får man använda vilket material man vill bara det är broderat?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Botten ska vara blått bomullstyg som jag förstår det.

      Radera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!