torsdag 25 juni 2015

Monthly makers juni: Virkad mattaMonthly Makers tema i juni var som sagt mönster. Det är nästan för fritt för att man ska kunna välja något. Men eftersom jag ju klippt gamla kläder till tygtrasor som en galning den senaste veckan och är helt insnöad på virkade mattor just nu får det bli en virkad matta. Det går väldigt snabbt att virka med så pass grov virknål som jag har. Man hinner lätt en matta på en kväll. Bra mycket snabbare än det tog att klippa upp allt.


Nu hade jag garn i alla möjliga färger men för ovanlighetens skull valde jag att göra en svart-vit matta med randigt mönster. Passande nog har jag en kjol med samma mönster insåg jag :) Fler bidrag finns hos Atilio som är värd för månadens Monthly Makers.


6 kommentarer:

 1. Fin matta och kul att du gjorde den av gamla kläder, bra återbruk! Apropå din kommentar hos Sandra om washitejp, jag har precis samma problem. Har satt upp två bilder här hemma men var tvungen att sätta vanlig transparent tejp under för att bilden ska sitta och sen en remsa över för att hålla washitejpen på plats.... Men fint blev det ju, men att det ska vara så svårt? :P

  SvaraRadera
 2. Himla coolt foto med mattan och kjolen, den får du alltid ha på dig när du går över din matta :-) Jag ska försöka svara på ditt mail imorgon, har varit lite för mycket denna vecka för att hinna.

  SvaraRadera
 3. Ikke bare er det et kjempefint bidrag til temaet mønster, men matten ble jo ordentlig rund! Veldig tøft! :)

  SvaraRadera
 4. Åh, vill också lära mig att virka när jag ser vilka fina saker man kan göra!

  Angående washitejpen så har jag också haft samma problem tidigare när jag köpt min tejp på panduro. Nu har jag några rullar av ett märke som heter mt och de är mycket bättre, fäster på allt och lossnar inte, så det har eventuellt med kvalitén/underlaget att göra.

  SvaraRadera
 5. Men himmel, vad är det för virknål du har? En matta på en kväll är imponerande - men då vet jag förstås inte hur lång din kväll är :P Mycket snygg och grafisk blev i varje fall mattan! Jag har experimenterat med lite såna här själv förut och är sugen på att plocka upp idén igen. Att köra med så starka kontraster har jag inte gjort förr och det lockar vill jag lova!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!