söndag 13 september 2015

Badbomber /Bath bombs


Min äldsta dotter har gjort badbomber som hon paketerat så här fint! Jag vet inte exakt vilket recept hon använde men det finns massor av recept på badbomber t ex här. Jag vet i alla fall att det var bikarbonat, doftolja och citronsyra som ingick precis som receptet i länken. Och så pastafärg för att få den rosa tonen. Hon satte dem att torka i kylen, likt små barbapappor låg de på en tallrik. 


Vi hade övernattningsgäster som inte visste vad detta var och funderade på att ta sig ett smakprov på de roliga kakorna men avstod. Jag gissar att det var för att de låg så jämt att det hade blivit uppenbart att någon hade nallat lite. Det hade nästan varit lite roligt om de hade tagit sig en tugga. Hos Creative Jewish Mom's Craftschooling Sunday finns många fler hemgjorda saker att titta på.

Home made bath bombs

This time it is my daughter who has concocted these bath bombs. I am not sure which formula she uesd but  here is one in Swedish. I know she used baking soda and citric acid as a base, which this formula does. She used edible food colouring to colour them pink. More crafts is, as always, found at Craftschooling Sunday.
3 kommentarer:

 1. Så kul att göra dem själv, tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga badbomber. Har aldrig sett eller använt i verkligheten men jag har full förståelse för att någon tycker det ser ut som det går att äta! Det ser ut som rosa skum! :)

  Tack för din otroligt fina kommentar på mina paprikabilder. Hur menar du med att fylla dem med fetaost och grilla? Jag har aldrig gjort något liknande så jag måste få fråga. Menar du att du fyller dem och sedan grillar dem med fetaosten i? Alla recept jag har hittat på nätet ska man grilla först och sedan ta bort skalet så därför frågar jag om du gör annorlunda! :)

  SvaraRadera
 3. Kul att göra sådana själv och förmodligen billigare. Köpte några förra veckan, de kostade mellan 50 och 70 kr / st.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!