fredag 25 september 2015

Monthly makers - täljda fåglar


Då var det dags för Montly Makers igen och det är alltid lika kul när det blir dags för ett nytt tema. Nästan lite synd att det redan är september. Hoppas ångan hålls uppe i mer än ett år. Det finns massor av teman som ännu inte är utforskade. Värd denna månad är Mikaela.


Denna gång är det ett mycket fritt tema - naturen. Jag har valt att tälja en fåglar. Detta är mitt första alster som kommit ur en kniv och det var oväntat kul. Idén kommer från boken "Småslöjd" av Kalle Forss, en bok jag kan rekommendera för både barn och vuxna. Där återfinns denna fågel i en mobil. I min version blir det en fågelstaty, kan man kanske säga.

Jag använde mig av tallbark, pinnar, en träbit som bottenplatta och fjädrar - jag tog pärlhönsfjädrar. Jag täljde till barkbiten, spetsade pinnarna, stack in pinnarna i barken och borrade hål för benen. Limmade på fjädrar. Mycket roligt och kul att prova tälja. Barken var extra kul att tälja i för den var så lättarbetad.

6 kommentarer:

 1. Så morsome, fine og søte de ble! :) Kjekt å kunne bruke flere materialer fra naturen i et og samme prosjekt!

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig grej. Gillar att bottenplattan är svart, gav mig en känsla av att den inte hörde till vilket gav en viktlös känsla hos fåglarna.

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken härlig och uttrycksfull skara! Kan riktigt se hur de står och tjattrar med varandra och vevar med vingarna :) Jag var också sugen på att jobba i trä denna månad men är lite glad att jag inte fick någon idé för jag lyckas ALLTID skära mig när jag använder kniven. Hopplös är jag - efter 17 år som scout. Nåväl.

  SvaraRadera
 4. Jag tror det här är lyckofåglar som vakar över Pip nu när hen har gett sig iväg på sin resa.

  SvaraRadera
 5. Vilka roliga fåglar. De blir ännu bättre av att vara i en grupp. Snyggt

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!