fredag 30 oktober 2015

SpökenAtt göra spöken var ett pyssel som tog avsevärt mer jobb än jag trodde. Jag hade sett att man kunde spraya stärkelse på tyg som satt på en ställning och så stelnade tyget i den önskade positionen och vips hade man ett spöke. Den spray jag hade funkade inte alls. Kanske hade jag inte läst så noga på flaskan om användningsområde eller metod eller så var det något annat, men det blev inte ett dugg styvt.


Nästa försök innebar att jag doppade tyget i tapetklister och åter lade över ställningen. Funkade lite bättre men inte tillräckligt bra. Det berodde nog på att jag använde mitt hemmagjorda tapetklister som visserligen funkar utmärkt, men som har ett bäst före datum. Det här sjöng på sista versen och hade börjat klumpa sig lite och det var rätt vattnigt mellan klumparna men jag tänkte att går det så går det. Och det gick alltså inte.
Sedan fick jag en snilleblixt och köpte lite lösviktssallad på ICA Kvantum och använde de genomskinliga plastlocken för att spänna ut spökskallarna på insidan. Jag fick klippa till plasten till det lilla spöket så att det blev mindre.

Sedan var det bara att rita ögon och mun. Även här blev det tre försök. Första med spritpenna - täckte dåligt, andra med akrylfärg - samma sak där. Resterna av de första två försöken kan skymta på de färdiga spökena. Till slut klippte jag ut svart tyg och limmade upp och blev äntligen nöjd. Själva spöktyget grävde jag fram ur barnens utklädningslåda som numer inte används så ofta. Tyget var trasigt och de hade inget emot att jag tog det. Perfekt att kunna få nytta av något som annars skulle slängts.

Jag hade tänkt hänga det stora spöket utomhus och hoppas att tyget böljar lite i vinden och det lilla inne.1 kommentar:

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!