måndag 7 december 2015

Ljuslyktor av tonfiskburkar


Det känns som att många av mina alster denna höst har varit lite eldfängda. Inga saker man lämnar utan uppsikt. Här kommer ett i raden. Det här gillar jag väldigt mycket men har faktiskt inte vågat använda särskilt mycket. Bara kortare stunder när jag själv sitter alldeles bredvid. Jag älskar skenet de ger när de är tända men de är fina även när de inte är tända.Ljuslyktorna är gjorda av urdiskade tonfisk- och musselburkar som jag målad med guldfärg inuti och decouperat tyg på utsidan. Sedan blev det en enkel upphängning av ståltrådsögla. Idén hittade jag här.
Surfa nu in på Klockarbarns återbruksjulpyssel och få fler idéer om återbruk inför jul.15 kommentarer:

 1. Fint. Fina papper runt. Är det tapet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tyg som jag decouperat upp. Funkade bra.

   Radera
 2. Gillar dem massor, smart att tänka på tvären och hänga dem på väggen. Det där med guldfärg för lågan att spegla sig i vill jag försöka plocka upp på något mindre eldfängt sätt.

  SvaraRadera
 3. Jättefina och tjusigt med guldfärgen! Jag har själv spanat in idén, men aldrig kommit till skott. Tidsbrist är nog svaret!

  SvaraRadera
 4. Dina ljusstakar är jättefina!

  SvaraRadera
 5. Alltså, du är så himla fiffig! Inte kan man tro att det varit tonfiskburkar av de där ursnygga lyktorna! Superfina verkligen!

  SvaraRadera
 6. Åh vilken bra idé! Superfina och så smart att hänga dem istället för att bara ställa dem. Med detta inlägg kan du ju vara med i veckans fototriss!

  SvaraRadera
 7. Men åh, vilken gullig idé!

  SvaraRadera
 8. What a fun recycling idea! I love it.
  Amalia
  xo

  SvaraRadera
 9. Men vilka fina och vilken härlig blogg !!!!
  Tack för att du gissa ..la upp en ny GW då jag klantade till mig med kommetarerna haha , så prova igen det brukar vara alldeles underbara svar att få läsa sen och nu blir det 2
  Tack för tipset och för att du kommentera hos mig så jag hitta hit
  Kram Sanna

  SvaraRadera
 10. Jättefina! Prova sådana där "fusk" värmeljus. Fast de kanske inte ger samma sken.

  SvaraRadera
 11. Åh så fina! Gillar dem särskilt i kombination - de förhöjer liksom varandra.
  Kanske finns det nåt batteridrivet ljus som kunde göra det mindre läbbigt att ha dem tända? Jag har ett i en lykta på balkongen och det lyser väldigt fint och verklighetstroget.

  SvaraRadera
 12. Tack för era tips om batteridrivet. Måste köra på det. Har precis slängt mina uppladdningsbara batteridrivna ljus för att de inte laddade. Nu nya tag.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!