torsdag 17 december 2015

SnöbollslyktaDe flesta av mina alster har jag hittat på nätet och blir så peppad att jag vill se om jag kan göra likadant själv. Den här gången har jag för en gångs skull kommit på det helt själv. Tror jag åtminstone. Det kan ju hända att jag sett liknande på nätet men glömt bort det.


Man tar frigolitkulor, filtnål och lite vit ull. Sedan nålfiltar man fast lite vit ull på kulorna. Snöbollar är normalt sett lite isiga så man behöver inte ta så mycket ull utan det räcker med ett tunt lager. Det gör inget om frigoliten skymtar fram. Det framhäver bara det isiga intrycket. Sedan limmade jag ihop mina kulor med textillim. Det var lite pilligt att få dem att fastna i det läge jag ville. Jag fick ta några åt gången och palla upp dem medan de torkade.


Sedan sätter man ett batteridrivet värmeljus i lyktan och den är klar. På bilderna har jag bara dragit ner en del av en ljusslinga som ljuskälla. Jag hade inte så många kulor och ville heller inte att lyktan skulle ta för stor plats så jag gjorde den lite större än halva lyktan. Så här ser den ut uppifrån. Den står stadigt och det är enkelt att sätta in ljuset. Dessutom kan den stå på mot en vägg utan att ta för mycket plats.5 kommentarer:

 1. Roligt pyssel. Har inte sett innan.. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Smart att göra drygt halva lyktan. En bekant till mig brukade alltid bygga en snölykta av snöbollsljus och ha en ljusslinga inuti och redan då funderade jag på att göra en i ull men det har inte blivit av (än).

  SvaraRadera
 3. Grymt smart tänkt och väldigt fint resultat! När det inte är snö ute, så kan man ju alltid bygga snölyktor inomhus! ;-)

  SvaraRadera
 4. Nä, inget jag sett förut! Skulle inte förvåna mej om du är upphovskvinnan! Himla mysig och stämningsfull!!

  SvaraRadera
 5. Vad mysig den är! och smart att göra den typ halv så att den är lätt att placera!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!