.

fredag 20 maj 2016

Monthly makers: färg


Monthly Makers-dags igen och nu är det färg som gäller. Eftersom det är högsäsong för sprayfärgning (inte för kallt, få insekter) här har jag fortsatt att gå lös på saker med min rosa sprayburk. Jag har fyndat några ljusstakar och ljusstaks-liknande objekt på loppis. Det roliga är att jag hittade alla på samma loppis-dag. Ibland tycker jag att saker dyker upp i kluster på loppisar. Eller så kanske det är så att man har ögon för vissa saker en del dagar.


De ljusstaks-liknande objekteten tänkte jag göra om till ljusstakar. Det ena är någon mini-piedestal (?)  som jag vänt upp och ner och skruvat fast en ljuskopp i och det andra är en pepparkvarn. Jag tyckte att pepparkvarnen kunde passera som ljusstake om man sågade av den, men alla mina vänner har på en gång sett att det är just en pepparkvarn i alla fall. Efter att jag sprayat kvarnen ramlade en metallring ut från innandömet. Den passade rätt bra som ljuskopp men jag har inte hunnit spraya den än, vilket gör att den syns som en mörk ring på bilden.

Innan sprayning

Efter sprayning (först tvekade jag om pepparkvarnen alls skulle målas och tog denna bild innan jag målat den)

Jag blev väldigt nöjd med resultatet som helhet och till och med min man tyckte att det var snyggt. Han brukar normalt sett inte märka det jag gjort men den här gången gjorde han det. Det dröjde t ex några dagar innan han upptäckte den enorma papir mache-grodan som hängde ovanför köksdörren, otroligt nog. Jag trivs väldigt bra med hans inställning eftersom det ger mig mycket fria händer här hemma. 


Nu ska det bli spännande att se vilka andra Monthly Makers teman som finns. Det borde kunna bli en hel del variation med ett så brett tema som färg. Alicia Sievert är månadens värd. 

7 kommentarer:

 1. Oj vad jag gillar din kreativitet och att du kan förvandla saker som pepparkvarnar och piedestaler till ljusstakar! Och trots att materialet du använt kommer från olika ställen, så känns det så sammanhängande och enhetligt ändå när du målat dem i samma färg. Dessutom blir man ju så glad av den där riktigt intensiva rosa färgen! Riktigt, riktigt snyggt!

  SvaraRadera
 2. Det är nästan så att jag börjar längta till hösten när jag ser dina ljusstakar, tänk att plocka fram dessa en kulen kväll. Och älskar de olika formerna, kul att dina ögon hittade även de inte helt självskrivna ljusstakarna.

  SvaraRadera
 3. Kul att du hittat så olika grejer och fått ihop det till något enhetligt. Jag är också himla sugen på att spraymåla lite allt möjligt. Och nu när du säger det är högsäsong måste jag nog passa på tänker jag.

  SvaraRadera
 4. Nej så kul, och snyggt! Häftigt hur så udda färger bildar en stark enhet när de målas med samma färg. Gillar också att du valde en så peppig rosa, och pepparkvarnen ska absolut med!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig, peppig rosa färg! Och vad fint att de alla verkligen ser ut att höra ihop nu!

  SvaraRadera
 6. Vilka fantastiska ljusstakar! Jag blev väldigt sugen att gå på loppis för att leta efter udda ljusstakar och måla dem i glada färger :) Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 7. Häftigt att måla om ljusstakar så där! Och pepparkvarnen var ju ett fullkomligt genidrag!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!