tisdag 17 maj 2016

Patronus


Denna patronus hänger nu hemma hos oss. Till er som inte är så insatta i Harry Potter - patronus är ett skyddsdjur som frambesvärjes i olika former. Harrys är en hjort. Originalet hittades på Pinterest men länken fungerar inte längre. Jag tror inte att jag själv hade kunnat klura ut vilka färger jag skulle använda, men nu printade jag ut patronus-bilden och tog med till broderiaffären. Hemligheten låg i att ta en riktigt skarp turkos närmast hjorten. Skarpare än vad jag själv skulle valt om jag inte sett en bild. 


Sedan var det bara att rita upp en hjort (inte heller det hade jag klarat utan att hitta en bild på nätet). Ritade på ett vitt tyg och började sy innan jag insåg att den var gjord på svart bakgrund. Himla irriterande att jag inte tänkte på det innan. Nu hade jag inte hunnit så långt och hade kunnat sprätta upp och börja om men det kändes så himla motigt. Kom på att det var ett perfekt tillfälle att prova mitt textilmedium. Man blandar textilmediumet med akrylfärg så har man textilfärger. Väldigt enkelt för man slipper köpa en massa olika textilfärger utan kan blanda till sina egna istället.


När jag var klar kunde jag inte låta bli att göra bilden lite mörkare för att se hur det skulle blivit om jag hade använt svart tyg. Det hade blivit alldeles strålande fint (nedan). Men jag är nöjd med min patronus i alla fall, även om jag målade lite ojämnt så att bakgrunden blev flammig. Jag tänker mig att luften ändå dallrar om man frambringar en patronus ur en trollstav...
4 kommentarer:

 1. Bilden är ju mera levande med flammig bakgrund! Och så kan man har låtsas att det är en mörk och läskig skog... :)

  SvaraRadera
 2. Den är ju riktigt självlysande. Snyggt!

  SvaraRadera
 3. Coolt. Och sådan där textilmedium måste jag titta mer på. Funkar det att tvätta sedan? Det har det gjort med min textilfärg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet faktiskt inte. Ska göra det enl förpackningen men har inte provat.

   Radera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!