fredag 3 mars 2017

Lapptäcke


Ett av mina favoritlapptäcken tror jag inte att jag visat tidigare. Det var så himla roligt att göra för jag fick vara kreativ genom hela processen. Varje ruta erbjöd möjligheter att sätta ihop färger till nya kombinationer. Dessutom ska det vara lite snett sytt så man behöver inte vara noggrann. Tvärtom - det är en fördel om man inte är det. Inspirationen kommer från Jan Mullen och hennes Stargazey quilts. Är man förtjust i färger blir man helt extatisk när man tittar på hennes täcken.

Innan man monterar ihop lapparna måste man dock vara noga. Då måste de vara exakta kvadrater för att inte hela täcket ska bli snett. Här är det fotat på en soffa, som ni kan se. Tyvärr har det legat i källaren ett bra tag nu, precis som så många andra av mina täcken (och virkade trasmattor också för den delen) men kanske är det dags att faktiskt börja använda det nu.

5 kommentarer:

 1. Va? Varför i hela fridens namn har du det här fina täcket i källaren??? Så jäkla smart att man inte behöver vara millimeternoga hela vägen! Blir plötsligt sugen på lapptäcken nu 😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, nu fick jag lite andra ögon på det så det kanske kommer upp igen. Det har fått ge vika för en varmare yllefilt.

   Radera
 2. Snyggt täcke! Vilket jobb du har lagt ner. Jag beundrar ditt tålamod.

  SvaraRadera
 3. Som värsta sommarrabatten.

  SvaraRadera
 4. Wow vilken färgbomb!! Man blir riktigt glad av att titta på det!:) Och vilket jobb du lagt ned!!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!