söndag 2 april 2017

Påskharar


Jag har fått frigolitägg från CC Hobby och nu kommer det att bli äggigt här framöver. Äggen var lite större än jag tänkt mig och mina idéer låste sig totalt men efter lite idésurfande har det nu lossnat och jag kommer att ägna mig åt ägg säkert ända fram till påsk.  


Först ut är ett par påskharar som är världens enklaste att göra, och nu pratar vi om den vänstra. Limpistol, piprensare, ögon (kan lika gärna ritas) och lösklippt boll från bollfrans till nos. Sedan försökte jag mig på att limma fast garn runt ett ägg för att få en fluffigare hare. Otroligt bökigt med garn som glider och lim som kladdar och ändar som inte vill fastna. Rekommenderas inte. Som ni ser blev garnet dessutom lite ojämnt så att frigoliten skymtar fram mellan varven. Till på köpet tyckte jag att den inte blev lika gullig som den första. Slutsatsen är att man ska hålla sig till det enkla.


När jag jobbade med påskhararna stack jag in grillpinnar i botten för att få en hållare. Sedan behöll jag hållarna och stack ner dem bakom fönsterbrädan (översta bilden) så kunde mina påskharar stå stadigt. 

Detta inlägg görs i samarbete med CC Hobby.

2 kommentarer:

  1. Vilka häftiga harar, jag tycker den med garn blev fin också!!:) Ett år skulle jag göra julgranskulor och provade att limma fast garn runt en frigolitkula, blev inte alls bra, hehe;)

    SvaraRadera
  2. Förutom öronen så jag ullig kycklingkänsla på den som är lindad med garn. Får du det när du har den framför dig också?

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!