.

onsdag 30 oktober 2013

Tandborsthjärta / Heart made of toothbrushes


Efter ett misslyckat försök med att böja tandborstar har jag nu fått till ett lyckat försök. Man sätter borsten i kokande vatten, tar upp med två tänger och böjer medan borsten är varm. Den är slak som al dente spaghetti då. Håll under kallt vatten för att få dem att stelna snabbare. Jag har  tidigare försökt med icke-genomskinliga borstar och det gick inte alls trots långkok. Den här gången blev det ett toalettdörrshjärta.

En annan sak jag försökt mig på och som tydligen ska vara så enkelt är att skära glas genom att tända eld på acetonindränkt snöre som virats runt exempelvis en flaska och sedan kyla snabbt i kallt vatten. Krack! så spricker flaskan. Inte. Har provat vid tre olika tillfällen utan att lyckas och nu ger jag upp. Någon som klarat av det? Hör av er med hur man gör.

Fler pyssel finns på Craft Schooling Sunday.

Heart made of toothbrushes - this one hangs as decoration on my bathroom door. All you do is boil the brushes, it will only take a minute or two. Bend the brushes by using two pairs of pliers and hold under cold water to set quicker. Glue together. 

This is my contribution to Craft Schooling Sunday

3 kommentarer:

  1. He he så härligt knasigt!! Nä, har aldrig testat att kapa flaskor på så vis, men har sett beskrivningar på nätet. Trodde det var lätt som en plätt, tydligen inte.

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig idé att böja tandborstar. :) Jag har testat att "bränna av" glasflaskor, studerat filmer på youtube, testat olika flaskor och olika garn. Är inte imponerad av resultatet, men visst har jag fått resultat några gånger, men så lätt är det inte...

    SvaraRadera
  3. Love it, would make a fantastic mobile too, with a bunch of them, for the bathroom of course, or you dentist's office. thanks for sharing on craft schooling Sunday!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!