.

måndag 9 november 2015

Snäckljus /Shell candles


Klockarbarn uppmanar oss att visa julsaker vi gjort varje måndag. Jag vet inte direkt om jag börjat med julsaker men jag gjorde några ljus häromdagen och det är ju lite jul-aktigt.


Jag hade några stora snäckor fick vara formen. Jag försökte smälta stearin i micron men det var helt lönlöst. I vattenbad i en gammal konservburk gick det däremot på nolltid. Som veke tog jag och pillade loss vekar från värmeljus men metallplattan kvar i botten. Det funkade fint. Till sist målade jag kanten av snäckorna med guldfärg.


Och imorgon kommer nästa tema för Monthly Makers - undrar just vad det blir den här månaden. Jag gissar på ett motivtema, snarare än ett materialtema. Men jag hoppas på materialtema.

These lights were made of wax melted into old summer memories. I used a wicks from tealights and painted the edge of the shells golden to add some glamour. More crafts can be seen at Craftschooling Sunday. 

7 kommentarer:

 1. Snygga ljus, kan se hur de skulle kunna vara en del av ett juligt blomsterarrangemang.

  SvaraRadera
 2. Guldkanten gör dem juliga tycker jag. Blir spännande att se om du kommer att arrangera dem tillsammans med andra saker. Och vist är det spännande med nytt tema, tänk att det snart har gått ett år både med den och med fotoutmaningen.

  SvaraRadera
 3. Snyggt med guldkanten! Du skall få ett smidigare tips som jag har prövat med. Ta en gammal kastrull eller köp en billig på loppis lägg i ljusstumpar. Sätt in kastrullen i ugnen på 100 grader. När massan har smält plockar du bort vekarna och ev metall bitar.

  SvaraRadera
 4. Vad fint! Härligt med både naturinspiration och återbruk!
  Jag är också jättepepp på Monthly Makers. Vi får väl se vad som dyker upp i morgon...

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!