.

onsdag 25 november 2015

WashitejpsgranSom ni vet är temat Ljus i Monthly Makers. Månadens värd är Hej Regina. Jag tänkte prova en idé jag sett förra året och velat göra sedan dess. Nu blev det ett ypperligt tillfälle till det när Monthly Makers just inbjuder till att prova något nytt. Dessutom passade det extra bra eftersom vi ska åka utomlands till jul och inte kommer att ha en gran. Nu fick jag en chans att göra en prototyp för att se om det kommer att fungera på vår lilla julafton.Tillvägagångssättet är tämligen enkelt. En ljusslinga, en washitejpsrulle och några kulor. Och en hemgjord stjärna av ståltråd med glitter som limpistolats fast. När jag kopplade in min gran blev det väldigt uppenbart att något saknades. Ljusen lyste inte på ena delen av slingan så det var ju tur att jag provade den innan.


Granen gör sig bättre i en beskuren bild, åtminstone som jag monterat den nu.


Jag har alltid varit lite tveksam till washitejpens hållbarhet och mycket riktigt dröjde det inte länge förrän kulorna började droppa ner som fallfrukt. Om granen ska hålla hela dagen är det säkrast att använda målartejp och sedan, om man vill, dölja den med washitejp. Mina väggar är målade och det är inga problem att få bort målartejpen sedan. När min gran började sloka allt för mycket bättrade jag på den med målartejp och det funkade fint. Jag tvekar i och för sig ändå på att granen håller sig hela julhelgen, men den kommer att hålla bra till vår lilla julafton. Nu ska det bli kul att se vad alla ni andra gjort på temat ljus!

6 kommentarer:

 1. Så himla fin och lekfull! Och det blir ju faktiskt extra verklighetstroget när granen börjar sloka innan julhelgen är över... ;-)

  SvaraRadera
 2. I "värsta" fall blir det väl julgransplundring i förtid :) Alla tiders idé hur som helst och toppen att väggarna inte tar stryk!

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig grej! Kul med en annorlunda julgran och passar ju också bra för de som bor trångt eller är allergiska mot en vanlig gran :)

  SvaraRadera
 4. Jättefint! Jag gjorde något inspirationsinlägg (minns inte om det var till förra julen eller förrförra) med alternativa granar från Pinterest, skulle nästan vilja addera din gran till det inlägget i efterhand.
  Själv tejpade jag upp en julbonad och ett par andra grejer på min (också målade) köksvägg förra julen, men där fick jag också förstärka med annan tejp.

  SvaraRadera
 5. Så morsom idé med mange fine og herlige farger! :D Får jo litt julestemning av dette :)

  SvaraRadera
 6. Så effektfullt och ändå så enkelt. Smidigt resejulgran och för trångbodda, tar ju inte mycket plats i nerpackat tillstånd heller. Gillar särskilt skuggorna som blir när det är mörkt i övriga rummet.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!