torsdag 10 januari 2013

Mitt-i-natten mätare


Mina damer och herrar - får jag presentera - Mitt-i-natten mätaren! Min dotter var tvungen att förklara hur hon tänkt, men när jag väl fattade det gillar jag den. När dottern vaknar på natten och kommer in till oss ska jag visa på mätaren, genom att flytta flirtkulan, om det är "morgon", "mitt" (mitt i natten alltså) eller "natt". Jag gillar färgerna i den. Gult med ett blått skimmer av glitter. Som en natthimmel fast tvärtom i färgerna.


Nu gäller det bara att pressa upp korpgluggarna när hon kommer tassande, famla efter glasögonen,  scanna av klockan och ställa in mätaren. Det lär inte hända. Men tanken är ju god.

7 kommentarer:

 1. Underbar idé, men jag kan också tänka mig att det faller på själva genomförandet. :)
  Det finns ju en hel del liknande varianter inom handikapphjälpmedelsvärlden, för personer som inte kan klockan och/eller har svårigheter med tidsuppfattningen. Kanske en framtida karriärmöjlighet för dottern? :)

  SvaraRadera
 2. Jo en sån grej skulle funka klockrent för oroliga autistiska barn.

  SvaraRadera
 3. Men.. självklart!! Bra funktion och mycket tilltalande design! Hon verkar ha huvudet på skaft, din dotter!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig idé! Vi har försökt ha en liknande termometer hemma, om det känns lite läskigt, mellan, eller mycket läskigt. Den där borde vi nog säkert också ha känner jag! Duktig unge du har

  SvaraRadera
 5. Blir så berörd, den är ju helt underbar! Vilken kreativitet och uppfinningsrikedom och så smart:)

  Kram till både dig och din flicka:)

  SvaraRadera
 6. MEN vilken härlig uppfinning! En sån skulle vi behöva. Vi har ju en liten kis som tror att det är dags att gå upp redan 00,15 eller 4,20

  SvaraRadera
 7. Åh vilken kreativitet! Helt underbar!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!