lördag 28 september 2013
Kål
Kål. Ingen ingrediens kan väl vara mer retro än kålen? Billig har den alltid varit och i litteraturen framställs den som fattigdomens signum. Trappuppgångarnas standardlukt i barnrikehusen. Säg det hus från mitten av 1900-talet som inte andats kål-ångor någon gång. Säg den Stig Larsson-servis som inte burit kål.
Idag lever kålen i skuggan av sin historia. Än idag är kål är så basic att det nästan är skamligt att äta den. Jag tillhör en av dem som älskar kål. Kålpudding, kåldolmar, köttfärslåda med kål - you name it. Idag blir det kåldolmar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Strimlad kål fräst med vitlök och lite honung är himla gott! Och så en riktigt god pizzasallad förstås :D
SvaraRaderaJag älskar kål! Speciellt kålpudding äter vi ofta för det är så himla enkelt att göra, kåldolmar är ju också himla gott men lite pilligare. En god coleslaw är inte heller fel:)
SvaraRadera