tisdag 10 september 2013

Plåtskåp / Cupboards made of tinsNu har jag åkt dit igen. Åkt dit på begreppet "det är ju BARA att..." Den här gången hade jag spanat in hur man kunde göra ett plåtskåp av en burk. Inspirationen kommer från Tyg och otyg som fixat detta superfina skåp.Nåväl, man klipper BARA upp locket, formar locket till en hylla och limmar fast en ruta så är det klart. Faktiskt, så här i efterhand tycker jag att jag borde fattat att det inte skulle vara så lätt. 

I have made a small cupboard out of a biscuit tin. In theory this project was dead simple but, as often it turned out to be something else in reality. In the end I managed to re-model the tins in a way similar to what I pictured in the beginning. It only took five times as long as I expected and required quite a bit of swearing and very sore hands. At Craft schooling Sunday you will find other projects.


Vi tar det från början. Maken hade sagt att vi hade en plåtsax i garaget. Det hade vi. En medeltida sak. Helt värdelös. Jag fick börja pysslet med att åka och handla. I väntan på den har jag här borrat ett hål för att börja klippa genom. Sedan vara det BARA att klippa upp framsidan jämnt och utan hack. BARA. Skärskåda bilderna längre ner så fattar ni. Det tog tre kvällar och jag fick massor av sår och ändå blev det inte jämnt. Jag fick banka till kanten med en hammare men den är ändå sjukt repig. Sedan var det BARA att montera hyllan. Den blev så böjd och bucklig och kanten så ful att jag fick dölja den med en bollfrans. 


 Och jo, jag valde att måla insidan också för den blev så sjukt glansig och blänkig att den tog över från innehållet. Som glasruta satte jag en bit hårdplast från en leksaksförpacking. Det gick i alla fall enkelt. Efter att ha kämpat som ett djur med skåpet vilade jag ett tag och kastade mig sedan på burk nummer två. Har man nu två barn och har utlovat två skåp är det bara att kämpa på. Tur att den tredje inte är talför än. 

5 kommentarer:

 1. Måhända var det mitt teskåp som var inspirationen? Jag har bloggat om det här http://tygochotyg.blogspot.se/2011/07/bloggsemester-och-teskap.html, men det har också varit med på 365slöjd (jag tycker dock att det kan vara ganska svårt att hitta gamla beskrivningar där sedan de gjorde om sidan).
  Vad fina dina skåp blev! Är impad över att du gjorde hyllan av den bortklippta plåtdelen! Och extra piffigt med bollfransen!

  SvaraRadera
 2. Ja, exakt just det inlägget var det! Ska fixa länk. Ditt är ju sjukt snyggt!

  SvaraRadera
 3. Ja, de var ju himla läckra!!

  SvaraRadera
 4. This is fantastic! thanks for sharing on craft schooling Sunday!

  SvaraRadera
 5. Åhh supersöta tittskåp! <3

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!