tisdag 7 oktober 2014

Tovade sockar


Ska händerna ha något tovat som jag visade häromdagen ska givetvis också fötterna ha det. Jag stickade ett par sockar och maskintovade dem eftersom mina vantar är så supervarma och jag ofta blir lite kall om fötterna hemma på vinterhalvåret. Tyvärr har jag helt nött hål på mina superfina sockor och var i skriande behov av något nytt inför vintern. I garnbutiken blir jag ofta rätt så extatisk över alla fina garner ihop och valde rosa-lila färger, men som det ofta är kändes det inte lika självklart när jag skulle kombinera ihop färgerna. Varma är de i alla fall och inte så hala som jag fruktade efter att ha sett andra bloggar och läst deras erfarenheter. Tyvärr blev de lite för långa i foten och korta i öppningen så jag fick sprätta upp lite efter tovning för att över huvud taget kunna få in foten. Nästa gång kanske jag följer mönstret till punkt och pricka...


Se fler bidrag från Husmorsskolans symöte här.

6 kommentarer:

 1. Vad fina, jag tycker färgerna funkar ihop också.
  Vill du ha mindre halkiga sockor finns det "sockeplast-gele" som man kan köpa på Panduro och göra egna "sockeplastpluttar" under sockorna.

  SvaraRadera
 2. Textillim funkar också bra till halkskydd. Jag har använt det på ett par tovade (inte stickade och tovade, utan tovade av kardad ull) tofflor och det blev jättebra.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det var härliga färger som dessutom piggar upp i mörkret!

  SvaraRadera
 4. De ser ju hur gosiga ut som helst. Skit samma om färgerna inte är precis exakt vad du hade tänkt dig. Funktionen är det viktiga. Fast jag gillra när det spritter lite i färgskalan.

  SvaraRadera
 5. Det är så gott att kunna ta på sig goa sockar till vintern, dina ser goda ut och fin färg.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!