måndag 25 maj 2015

Monthly Makers: MagiGör något på temat magi var uppmaningen hos Jessica Andersdotter i månadens Monthly Makers. Det kräver ju lite tankeverksamhet. Magi kan ju vara så mycket - i princip allt som man själv tycker är lite magiskt. Jag har passat på att göra en sak som jag velat prova och nu bjöds det på ett lämpligt tillfälle i och med att vi gjorde en vårstädning och rensade ut kläd- och skoförrådet. För visst måste det vara magi inblandat om en liten pyssling kan reda sig ett bo i en sko?


 Först tänkte jag bara använda en stövel men inte kan en pyssling bo i en etta om man ska ha toalett och kök också. Nej, jag fick bygga ut ett annex också. Jag tänkte ansluta via en hängbro och bron är klar från ena sidan men här tänkte jag lite framåt (Gud, vad nöjd man blir när man någon gång lyckas tänka efter innan) och insåg att stövlarna skulle bli väldigt besvärliga att flytta om de hängde ihop. Istället håller jag upp hängbron för att visa hur det kommer att se ut när stövlarna hittar sin slutliga förvaringsplats.I dessa moderna tider måste det naturligtvis finnas ljus också jag har hål i baksidan av stövlarna på varje våning som man kan sticka in en ljusslinga i. Tyvärr resulterade detta i att möblerna framstår som mörka skuggor endast eftersom det blev motljus. Uppe på vinden fungerar det dock bra.


Treåringen påpekade genast att det inte fanns några trappor. Men är det magi så är det. Man flyttar sig givetvis magiskt mellan våningarna, det kan ju vem som helst förstå som är det minsta magiskt lagd.
18 kommentarer:

 1. Så utrolig herlig tolkning av temaet "magi"! Fine, små detaljer og et veldig kult resultat :)

  SvaraRadera
 2. Så fräck och orginelt tittskåp. Nu satte du griller i mitt huvud :)

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk kreativ skapelse! Himla imponerad!

  SvaraRadera
 4. Vilken kreativ idé, fantastiskt fint! Riktigt kul tolkning av temat, klart det är magi inblandat här :D

  SvaraRadera
 5. Ja, alltså, bara denna kreativitet är ju helt Magiskt!!
  Själv har jag alltid undrat vad man gör av ett par läckande stövlar - nu vet jag! :)
  Underbart!

  Och gällande virkade korgar. Ja, jag vet ju inte vad du gör för fel, men min första tanke var att du kanske använder för stor virknål till garnet som du virkar runt med (om du har gjort som jag alltså, jag virkar in mattrasan med ett annat garn) och att det då inte blir tillräckligt fast och stadigt?!

  Själv har jag ett magiskt projekt på gång, men orkar definitivt inte fota och blogga det idag! En annan dag får det helt enkelt bli!

  SvaraRadera
 6. Alltså, hur gör du alla sådana här härliga siluetter? Är allt ritat på frihand? De är så härliga och att placera boet i stövlar var ju extra coolt. Letade efter pysslingen men hen verkar inte vara hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ritat figurerna i stöveln på fri hand. Först med blyerts och sedan fyllt i med smal tuschpenna om det blev bra. De står bra om man använder lite styvare papper t ex albumblad. Kul att du gillade det!

   Radera
 7. Fantastisk tolkning av temat!

  SvaraRadera
 8. Hej vilket härligt tittskåp håller med allas kommentarer ! Tack för din kommentar om min ljuskrona och ja jag använder skruvar och muttrar, inköpta på Claes Olsson. Jag hade nån ide om att använda glasbitar som bling men kom inte på nåt bra sätt att kunna fästa fast dom in nån slags tråd , men du som har sån skaparglädje kanske kan komma på nåt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Skruv och muttrar låter toppen. Jag kör på det jag också.

   Radera
 9. Brilliant! There is so much room in the boot, your fairy can even have fairy guests :-)
  Amalia
  xo

  SvaraRadera
 10. Vilken underbar idé! Wow, så impad!

  SvaraRadera
 11. Ååå så sött ♡♡

  SvaraRadera
 12. Men åh, det här är ju heeeelt fantastiskt! Vilken idé!

  SvaraRadera
 13. Blä jag skrev just en lång kommentar som försvann när jag tryckte publicera... Nåväl - nytt försök:
  Vilket fantastiskt härligt och lustfyllt projekt! Så unik och kul tolkning av temat, och jag som ääääminiatyrer. Drömmer ständigt om dockskåp och muminhus jag vill bygga. Ack vilket fint, roligt och fantasieggande litet stöveldjungeln - för att inte nämna detaljerat!

  SvaraRadera
 14. Vilken fantastiskt underbar idé!!! :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!