måndag 25 maj 2015

Mystery box del 2Ja, då var det då dags att visa vad man gjort av det material man fick i sin Mystery Box. En repetition av det material jag fick kanske är på sin plats. Det material jag fick tillsänt mig kom från Pysselqvinnan.Det mest uppenbara var att sätta ihop någon form av strand med en picknick på. Det bruna spånliknande (potpurri visade det sig) kanske kunde vara tång och av ullbollarna och läderremmarna kanske man kunde sno ihop ett par glassar? Picknickfilten och picknickmaten fanns ju redan färdiga, likaså ett parasoll. Det hade kunnat se ut något i den här stilen. Här har jag bara lagt upp sakerna och allt är heller inte med.  Men ska man satsa på det mest uppenbara? Nej, jag ville se om jag kunde göra något annat än ett strandmotiv så det blev ett hus istället. Jag vände på canvastavlan och den hade ett hål i mitten vilket blev ett bra fönster, eller en kiosklucka om man så vill. Jag printade ut bilder på träfasad och grus och vände på det färgade pappret och fick ett grönt tak. Som synes fick jag skarva lite här för att få det hela att räcka.


Framför huset får man ha lite fantasi men jag kan förklara hur jag tänkte. Det ska föreställa en grusgång kantad av snäckor och potpurrin fick vara torra höstlöv i mängder. By the way, det doftade väldigt gott och kanske skulle man sytt in det och fått en doftpåse att hänga i lakansskåpet? Parasollet fick ligga kvarglömt bland löven. 

Det rödvita tyget beskar jag rejält så blev det en duk för flaskorna i fönstret. Nylonstrumpan med ett snöre kring satte jag i kanten av luckan/fönstret. Den får föreställa en påse med något gott innehåll, kanske en godispåse. Jag trodde verkligen att den skulle vara den svåraste biten att få med men det visade sig att det allra svåraste var de svarta små läderremsorna. Jag kunde inte komma på något att använda dem till så de fick faktiskt inte vara med. Utöver dem lyckades jag få in en bit av allt material någonstans. 

Lite klurigt var det men det är ju det som gör det roligt!

6 kommentarer:

 1. Wow! Jag bara älskar din lilla bod. Trots att du skriver att det är höstlöv så blir jag badsugen. Så himla fint med ljusslingan på väggen och vad smart att vända på canvasen, blir ju något helt annat då. Tack för att du har varit med!

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Roligt att se vad du kunde få till av strandtemat jag skickade med. Med lite finurlighet så fick du till något helt annat än vad jag hade i tankarna, En helt klar 5 poängare för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du gillade det! Det var kul material att jobba med.

   Radera
 3. Så snajdigt du fick ihop det. Min box fick inte ett sammanhållet tema utan en massa olika saker. Puh, det var en pärs detta.
  Grattis

  SvaraRadera
 4. Så kul att se nytänk med materialet! Tjusigt!
  Att det blir något helt annat än vad sändaren tänkt på är roligt!
  Och har man din bod fristående på exempelvis ett bord så kan man dekorera baksidan med, kanske som insidan på boden?! :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!