måndag 16 november 2015

Glöggmuggar


Jag har börjat använda gamla fina kaffekoppar som glöggmuggar. De glöggmuggar som finns är ofta så julaktiga att de blir trista att använda övrig tid på året. Det är något man helst gömmer undan alla andra månader än december så jag har helt gett upp detta. Gamla kaffekoppar, däremot, kan man ha framme året om och de passar perfekt till glögg eftersom de är rätt små. Dessa är loppisfyndade för att de var så fina men används sällan till kaffe. De får istället återbrukas till julen. Det får vara mitt jultips till Klockarbarns julförberedelser.


13 kommentarer:

 1. Hilma smart! Kaffekoppar är ju oftast vackra - och kanske ärvda. Jag kan inte göra mig av med mina, trots att de inte används. Kanske de ska få komma till användning igen.

  SvaraRadera
 2. Sorry för felstavningen - det ska vara "himla smart" ;)

  SvaraRadera
 3. Bra idé! Jag har ett par gröna, ruskigt fina små kaffekoppar. Ska på jakt efter fler

  SvaraRadera
 4. Hamnade här av en slumpmässigt valmi en annan bloggs blogg lista och en annan lista osv , ska läsa med nöje just det med små kaffe mocca koppar till glögg i december pannacotta i februari och sillförätt till midsommar .ja just det har jag gjort till min och andras glädje Under devisen allt skall brukas allt skall fylla sin funktion året runt inget onödigt i skåpen liksom häls Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra ide! Inte bara jul alltså! Det ska jag definitivt nyttja! Tack för tipset!

   Radera
 5. Så himla smart tänkt! Det måste inte vara tomtar och renar på allt bara för att det snart är jul!

  SvaraRadera
 6. Det är mycket roligare att använda sina fina saker än att fylla sen med säsongsunda saker! Med så fina koppar måste det vara en fröjd att dricka glögg hemma hos dig!

  SvaraRadera
 7. Bra idé! Dricker du glögg året om? Bra att tänka smart med användbara saker i skåpet. Det kan jag inte säga att jag har.... En del saker är ärvda och dem får stå där bara för att och samla damm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha! Jag har faktiskt druckit glögg en gång mitt i sommaren, men det var inget som gav mersmak. Jag håller mig nog till adventstid.

   Radera
  2. Kall glögg med is är faktiskt gott på sommaren. Det insåg jag när jag pluggade i Sydafrika och sommarvärmen gjorde att bara tanken på varm dryck kändes fel. Fast vi åt i och för sig pepparkaka till så det var ju julkänsla ändå. I Sverige har jag druckit olika vita glöggar på sommaren, det är gott men utan julkänsla.

   Radera
  3. Åh så kul med Sydafrika! Ett av mina drömresemål. Hoppas kunna komma dit någon gång.

   Radera
 8. Hm, min kommentar försvann... Kul när ens saker kommer till användning. Just kaffekopparna fanns bland de saker som jag rensade bort när jag gick igenom allt i köket. Det är lustigt hur det ändras, från uppväxten så är det ju kaffekoppar på varenda firande eller vanligt fika med för den delen och nu så ser man dem så sällan. "Påtår?" "Tack, en halv kopp bara" är sån där ordväxling som jag minns.

  DenDär utbrast förresten "Åhhhh" när han såg bilden.

  SvaraRadera
 9. A nice idea. I like it when you take the time to make an ordinary moment more festive.
  Amalia
  xo

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar. Den värmer!